December 31, 2011

~Saat Magikal bersama LipIce~

Haiiii,,,,,

Hari ini,,, i nk b'cerita ttg "Anis & Lip Ice"... 

Knape Lip Ice? Bukan Lisa Surihani?? Aaron Aziz?? Haaaa~ 

Nk cerita pasal Lisa Surihani,, i x pergi pink party yg Lip Ice anjur kan baru2 ni... Kalu Aaron Aziz plak,,, x smpat lg nk jumpe wt masa ni... huuu~.. So,, i buat cerita i bersama Lip Ice... Lip Ice bukan sekadar Lip Ice tau!!.. Tp bg i, Lip Ice ni dh mcm tongkat sakti mcm cerita Harry Potter tu.. boleh bg magic (nk jgak kn magic2)...heee~... 

Namun,,, sbg seorg manusia biasa,,, kita x lari dr menghadapi pelbagai dugaan dan halangan... Lip Ice, sentiasa ada dikala suka dan duka bagi diri ini....=)

So,, i dpt idea nk buat entry ni,,, bila i tgk je page lip ice... ttg "saat magikal bersama lipice',, trus je memory i dgn lip ice ni menari-nari dalam ingatan...huuu~... I nk share dgn semua ttg pengalaman bersama lipice, the magical touch..!!!

Okay,, jom kita story2 tentang kehidupan seharian bersama lipice.... Frankly speaking, mmg x lengkap kalu sehari x pakai lipice ni... Sampai bile depan laptop utk buat assignment pn pakai lipice (supaya kekal segar & b'semangat utk membuat assignment)....heeee~
My favourite, lip ice sheer color yang ada perisa strawberry.... Mcm kanak2 yg ske mkn gula2 strawberry plak kn... tp mmg best.. kalau dh nk tinggal suku,,, confirm i dh ada standby yg baru...  smpai kwan2 i tgur,,, "anis ni kn,,, slalu beli lipice"... mane x nye,,, tiap2 hari pakai kan....

Anis & Lip Ice...

Saya pakai yang ini-....heee~


Pernah juga test x pkai lipice,, mmg wajah akan nmpak pucat... mest ada yang menegur, sbb gaya mcm x sihat kn.... bila i pakai je lipi ice ni... Tada!! boleh nmpak beza... jika nk lihat hasil nye... jom,, check it out!!!!...^_^

Wajah yg pucat tanpa calitan lip ice di bibir,, tp senyum ttp maintain..huuu~...


Saat Magikal: Segar & yakin b'sama lip ice... Yayyy!!!
Bukan setakat itu sahaja,,, Sekarang,, i nk tunjuk memory sepanjang zaman i dgn Lip Ice...

Lip Ice sentiasa ada ketika:~


B'riadah bersama rakan2..
Acara2 rasmi... 
Sentiasa ada walau di mana jua berada!!!^_^

Sekian sahaja....
Terima kasih kerna sudi membaca entry ini hingga ke akhirnya...




December 28, 2011

Diner SeMampan...

Hai,,,^_^

Ari ni i ada wt 2 entry kowt... rajin bebenor la pulak kn... haaa~.. tp x pe... layan je la k...heeee~

Setelah sekian lama x join dgn xtvt Sekretariat Mahasiswa Anak2 Pahang (SeMampan) yg dulu koi (koi merujuk kpd panggilan saya @ aku dalam salah satu bahasa org phg) active..heee~. akhirnye,,, smlm i join jgak satu majlis mkn malam yg SeMampan anjurkan.... 2 pn last min wt kputusan sbb kne tgk schedule jgak kn.... bz la kate kn... haaa~....

Yg besh dgn prog ni sbnr nye leh jmpe kwn2 yg biasa dgn kite tyme wt program dulu2... ada yg dh grad pn dtg join dinner ni... suka tangat2!!!

So,, mcm biasa,,, x perlu gebang bbyk... jom kte tgk skit gmbr smlm...


Kami...!!! heee~
~Atikah & Hafizah~
Sekian....huuuu~

~Wordless Wednesday~

December 26, 2011

Mr. F (part1)

haiii,,,

okay,,, hari ni i nk story ttg seorg jejaka....
haaa,,,, siapakah jejaka itu???

adakah dia seorg yg handsome? cute? ataupun seorg yang suka cover macho? Hahaha...

My Mr. F


Jejaka yg anda lihat di atas adalah,,,, seorg insan yg i bg nama dia kt cni Mr. F...
Baru la sesuai kn...hiii~..

Saje je i buat entry ttg Mr. F kt sni... 

Sbbb,,
Rindu la tuwww!!! heee~
Mr F b'aksi...^_^


Sekian,, terima kasih...





December 14, 2011

Around the World in One Hour!!!

dh lme dh x m'hupdate blog t'chenta... maklumlah,,,, gadis yg bz kn..haaahhaa~... disebabkan lame daku x m'hupdate... ini b'erti... b'lakulah sequence lambakan cerita....huuuhuuu~... tp,,,rasa2,, ari ni kita talking2 ttg international nite.... mmg besh mlm ni,,, boleh rasa mcm kite pegi ke sume negara dalam satu malam... (kau mampu!!)haa~ dan tagline yg kami guna pd malam itu...
(Around the World in One Hour!!!)...

cerita ini b'laku apabila kami sekawan mengambil gmbr dgn mana2 insan yg dtg nye dr luar negara dgn hanya mengambil masa sejam sebelum pulang... sangat la happening...YaaYYY!!!!.



da lecturer!!!

Jom amek gamba ngan Paris Hilton (bak kata Una...huuu~)

with IO's Director.. the beauty!!!.

Last but not least,,, i'm so happy malam tu sbb i dapat lucky draw...
Alhamdulillah... 

Akhir kata... thanxxx to International Office(IO) sbb ada kan majlis seperti ini...
Bukan sahaja kami dpt megenali budaya bangsa lain,, namun dapat merasa makanan tradisi mereka...
dan ini adalah satu pengalaman yang menakjubkan... Sekian..

p/s: credit to una for these awesome pictures...=)



December 04, 2011

Ateh d'UMP...

Yayy,,, ateh dtg UMP,,,
Ayat nk exited ajer kn..haa~.. knape perlu exited??.. Okay,,, sbb nye we all dpt jumpa, sembang2 n mkn sama2... lame tangat2 kte org x wt cm ni rmai2 (sbb msg2 bz dgn kehidupan msg2...huuu~)... Wlaupun smlm x de la sume adik bradik ada, tp x pe,,, utk sume, tgh plan kn...kn3... i liiikkeee!!!!

We all lebih setahun yg lepas....huuu~

We all semalam... haaa,,, ttp maintain kn!!!...hee~
Candid!!! Where's OMMA???...haha~

P'twemuan yg singkat...we all happy!!!... the conclusion is,,, ateh,, sila dtg  lg... heee~^_^..
Sekian,,,

December 02, 2011

Ombak Rindu~~~

Tajuk entry pn dh b'ombak2 kn...~~~~~,,, haaa~

Bila tgk tv, dgr radio psal cite ombak rindu jd filem,,, exited gler nk tgk...hee~... sbb aku suka bace novel ni,,sejak dr sekolah lg aku dh ada n bace novel ni...huu...
Sempena no0vel ni difilem kn,,, aku nk tgk mcm mana pulak cite ni di layarkan....

oleh sbb sgt teruja di situ,,, banyak persoalan yang b'legar2 di benak fikiranku....huuu~
Antaranya adalah...(soklan masuk xm ni.. Beware!!!....heee~..)

adakah sama plot cite nye dgn novel???
adakah pelakon nye membawakan watak sebijik mcm novel???
mcm mana latar cite ni?
n bla2??? huuu

Haaa,,, byk kn nk tau ni....
oleh sbb t'lalu byk persoalan yg filem ni perlu jawab kat aku...heeee~
Aku pn dgn happy nye ajak kwn2 yg nk ikut pegi tgk cite ni...
akhirnya,,, mekca dan ecah join,,,, Yayyy!!!
diorg ni pn ikot jgak novel ombak rindu ni.....

Ecah,, my classmate n schoolmate..hee~,, 

so,,, oleh kerana t'datang awal,,, we all decide pegi makan dolu,,,,,
besh2 makan,,, tgk2 dh t'lambat ckit masa utk movie,,, hahaha....
masuk2 je,,, movie dh stat bebrapa second....
tp x pe,,, smgt trus m'bara nk tgk cite ni....huuu~,,,

Layan punye layan,,, bg aku la kn,,,
besh jgak cite ni,,,
w'pun plot nye agak berbeze....
ada watak yg agak b'beza dr novel (tp x lari byk)...
tempat diorg b'lakon cantek.... !!!

pe2 pn,,, suka tgk Lisa Surihani b'lakon...
Comel,,, w'pun dia bwak watak antagonis.... (bak kate mekca,,, Lisa mcm Selena Gomez)..huuu...

Balik je dr tgk cite,,,
pengkritik filem telah memulakan tugas nye...
sebarang info,,, sila rujuk mekca...

Mekca,,, pengkririk tegar filem.... huu~
so mekca,,, READY!!!... hahaha

Tidak lengkap rasenye,, entry ini diakhiri tanpa gambar penulis...(nk jgak kn....hiii~)
Dengan ini mempersembah kn,,,,

Penulis merangkap driver di hari kejadian..^_^
Sekian....

December 01, 2011

December...

Hari ini hari khamis,,,,
1 December 2011...

Sekian ucapan untuk hari ini...hahaha....
Terima kasih....
Huuu~


Miss Floweryantzzz,,,Heee~...


November 28, 2011

Ku Menunggu...^_^

Morning,,,,,

yayyy,,, hasil kesabaran yg tidak t;hingga... haha,,,,
tepat jam 7.00 pg,,, akhir nye,, b'jaya jugak siap kn registeration subjek,,,
setelah menunggu dan terus menunggu,,, huuu~

Alhamdulillah,,, dapat jugak yg diingin kn....

So,,, daripada dilema semalam,,, akhirnye aku decide amek cadangan 2....
Masa utk tido lg,,,hahaha, 

November 27, 2011

Dilema...

Haaa.... bila tiba masa nk register subjek utk sem dpn,, mula lah sume dok sibok pkir nk amek subjek apa... bkn nye x pnah pkir sblm ni... tp walaupun dh pkir2,, kne plak consider mcm mane lecturer and assessment utk subjek tu... mmg sgt m'bantu jika pilihan subjek kita tepat... So,, sebelum stat nk dftar kul 12 tgh malam ni... jom kita decide...

CADANGAN 1


CADANGAN 2


Tinggal lagi beberapa minit....

Huuuuuu~

Selamat Tahun Baru....^_^

Alhamdulillah....
Hari ini sudah masuk lah kita dalam tahun 1433H...

Tahun ni temanya "Persefahaman Asas Perpaduan Ummah"...
Semoga dgn azam yang baru, kita dapat membina kehidupan & kejayaan yang lebih baik... Amin..

Sekian..

Alhamdulillah...


UMP raih 9 pingat di BioMalaysia 2011



Kuala Lumpur, 21 November- Universiti Malaysia Pahang (UMP) terus mencatat kejayaan apabila meraih sembilan pingat iaitu satu emas, satu perak dan tujuh gangsa dalam Pameran BioMalaysia 2011 dan Sidang Kemuncak RIM Pasifik Mengenai Industri dan Biotenaga 2011 yang dirasmikan oleh Perdana Menteri Malaysia, Yang Amat Berhormat Dato’ Sri Mohd Najib Tun Razak di Pusat Konvensyen Kuala Lumpur baru-baru ini.
Pingat emas UMP diraih oleh Dr. Arun Gupta dari Fakulti Kejuruteraan Kimia & Sumber Asli (FKKSA) menerusi projek penyelidikannya bertajuk "Formulation of Anti Aging Cream With UV Protection From Chicken Feathers".
Manakala projek penyelidikan bertajuk "Production of Second Generation Biodiesel From Rubber Seed Oil Using Cement Clinker Derived Catalyst" oleh Dr. Jolius Gimbun juga dari FKKSA meraih pingat perak.
UMP yang mempertaruhkan 11 projek penyelidikan pada kali ini turut berbangga apabila ruang pamerannya dianugerahkan sebagai ruang pameran terbaik bagi kategori ruang pameran mesra pengunjung.
Tujuh produk penyelidikan UMP meraih pingat gangsa iaitu tiga dari Fakulti Sains & Teknologi Industri (FSTI), "Bioleaching of Silver Nano Particles from Hazardous Wastes" oleh Dr. Essam Abdellatof Makky, "Biolabisia – A Standardized Plant Extract For Weight Management" oleh Profesor Dr. Mashitah Mohd Yusoff dan "Gaharu Aromaster Kit" oleh Dr. Saiful Nizam Tajuddin .



Turut menerima pingat gangsa adalah Profesor Madya Dr. Ghazi Faisal Najmuldeen dari FKKSA menerusi projek penyelidikan bertajuk "Castor Oil The Future Industrial Oil For Malaysia", Nor Maniha Abdul Ghani dari Fakulti Kejuruteraan Elektrik & Elektronik (FKEE) menerusi projek "Eco-cell – A Novel Vermicomposting Method for Energy Production (Waste to Wealth)" , Dr. Wan Mohd Faizal Wan Ishak dari Pusat Penyelidikan dan Pengurusan Sumber Alam (CERRM) bertajuk "Biodegradation Treatment Solution" dan Noor Suraya Romali dari Fakulti Kejuruteraan Awam & Sumber Alam (FKASA) menerusi "Application of N-Filter For Wastewater Treatment".
Lain-lain Institusi Pengajian Tinggi Awam (IPTA) yang mengambil bahagian ialah Universiti Sains Malaysia (USM), Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), Universiti Teknologi MARA (UiTM), Universiti Teknologi Malaysia (UTM), Universiti Malaysia Sabah (UMS), Universiti Malaya (UM) dan Universiti Malaysia Terengganu (UMT).
Pada majlis ini juga menyaksikan pelancaran Strategi Biomas Kebangsaan yang dirasmikan Dato’ Sri Mohd Najib mengenai dasar baharu bagi meningkatkan kemampuan negara dalam bidang biomas ke arah menjadikan hab dunia dalam bidang bioekonomi dan bioteknologi.
Dalam ucapannya beliau berkata, strategi baharu yang bertemakan ‘Biomas Ke Arah Kekayaan’ itu akan dibangunkan oleh Agensi Inovasi Malaysia (AIM) dengan kerjasama Kumpulan Industri Kerajaan Malaysia bagi Teknologi Tinggi (MiGHT), agensi kerajaan berkaitan serta sektor korporat dan universiti.
"Strategi ini akan mendorong kepada perkembangan industri bernilai tinggi yang baharu seperti biotenaga dan biokimia serta menjana 70,000 peluang pekerjaan dengan 40,000 merupakan pekerjaan berkemahiran tinggi," katanya.
Pada masa yang sama beliau turut mengumumkan bahawa Kementerian Sains, Teknologi dan Inovasi (Mosti), BiotechCorp dan agensi-agensi berkaitan akan melancarkan satu pelan cadangan Bioekonomi bagi Malaysia bagi melengkapi Dasar Bioteknologi Negara.
Hadir sama Timbalan Menteri Sains, Teknologi dan Inovasi, Tuan Haji Fadillah Yusoff dan Pengerusi Biotech Corporation, Tan Sri Ahmad Zaharudin Idrus.

Posted By : SYED MOHD HAFIDZ BIN SYED HUSSIN Date Posted : 25-11-2011, 15:23:06



Article ni aku ambil dr laman web UMP....
Alhamdullah... itu yang mampu kuucapkan dengan kejayaan ni...
semoga ini adalah permulaan yang baik kepada aku untuk membina kerjaya yang terbilang... Amin...

Begitu juga dengan sahabat2 yang lain...
Jom kita membina kejayaan bersama.... ^_^

November 26, 2011

Ber' Outing...huhu

bile ckap psal outing, tringat tyme sekolah asrama dulu kn,,, ahakkkss

seperti biasa,,, lama dh x m'update,,, so,, aku wt himpunan cite kt sini.. haahaa...
peristiwa yang diceritakan di bawah adalah peristiwa yg b'laku beberapa minggu lpas....huuu~

wokeyh,,, nk dijadikan cite,,, aku n fwens jln2,, motip utama aku nk cari bekas utk letak cream projek aku...
susah gler kot nk cri mengikut apa yg aku nk,,haha,,, bape mall,, hypermarket, and market mencari...

oleh kerana kehampaan...
We all decide nk pegi JJ Kimbab,,, Nk mkn makanan korea la kate kn...
dengan tekad yang jitu, hehu,,, n atas bantuan seorang sahabat melalui phone call + gps (kau mampu dlm bandar kuantan yg permai ni bukak gps semate2 nk cari JJ Kimbab) haha...
Last2,, sampai la we all dalam satu small town kat kuantan ni,,, aku x pnah plak smpai kt sni sblm ni...
siap ada kedai feeling2 korea (JJ Kmbab) n jepun kot... hahaha...

secara x sengaja,,, termasuk satu mini market yg feeling2 jepun kt small town ni kn..huuu~.. (motip utama tetap x dilupakan,,hehe).. akhirnya dengan secara x sengaja, jumpa jgak aku dengan bekas yg dicari....  Alhamdulillah....

Lpas 2 apa lg,,, MAKAN tyme!!! Yayy...


Aku di hari kejadian...huuuu~ (sila teleng utk mendapatkan posisi mata yg betol....)


Mood: Love... heeeee~


The Anniversary

Assalamualaikum....

okay,, Sempena post ari ni,,, i nk wish anniversary utk i and my love,,, heee~...
Actually,,, dh lpas dh....
Walau apa2 pn,,, ttap nk jgak kn....huhuhu...

 so,,, diharapkan & moga2,, hubungan ini akn kekal n love u dear...^_^
sory... heeee~


Gambar harus la ada skali kn.... heeee~

Tata.....

November 11, 2011

11.11.11

hai uolllzzzzz,,,

ari ni sume or bz mengatakan ttg 11.11.11
ada yg katakan ini adalah tarikh keramat & ada jugak yg x setuju dgn penyataan ni...

bagi aku,,, apa2 pn, tarikh yg cantik kn,, kn3,, =)... hehu

October 29, 2011

Along's Convocation

Assalamualaikum...

hai uolllzzzzz,,,
okay,,, ari ni plak,,,
aku nk gebang2 skit psal convo along,,,

Aku n family mmg xcited tangat2 nk pi tgk along konvo...hehe...
maklumlah,,, along yg paling sulung kn...
Sumber inspirasi utk kteorg adiks2 ni...hehu...

So, adiks2.. Sila blaja rajin2. okay!!!.. (including me...Oppsss) ^_^ ~


N tada!!!!


my big family...

That's all...





October 25, 2011

Bila Kami Naek Bukit... LaLaLa

haiii uolllzzzz,,,

okay,, skg ni aku nk story2 experiences dgn classmates yg happening, kpale giler2 sume,,, Nk dijadikan citer,,, kteorg gi naek bukit... Nak tau bukit apa??? Tada!!! (Suprise la sgt kn!!!) Layan je la k...




Bukit Panorama yg terletak di Sg. Lembing.. Haaa,,, mest ada yg x tau kn,,, kt celah mana la Bukit ni,,,hehehuhu... Okay,, Bukit ni terletak 40km dr bandar kuantan... dek kerna kegigihan kami sume,,, smpai la kami kt cni.... yay!!!

Nak dijadikan cite pulak,,, lame sgt dah den x bersenam... tgk2 pi naek bukit... mmg besh,,, hahaha,,, nk kata pancit,, x de la tottally kn,,, tp skit2 je,,,,hehu... Walau bagaimanapun,,huh, sampai jugak kt puncak bukit... 

So, demi meraikan kejayaan kami,,, apa lagi,,, b'gambar sakan la,,, lebih2 agi aku n sahabat aku yg bersifat gambarholic!!,, paham2 je la kn... 

Ni la Hasilnya,,,,


Muka2 ceria weollzzzz!!!!

Muka-muki senyum!!!


Terlebih ceria suda!!!hehuhuhu

2 je la coretan aku kali ni... Tata... ^_^

October 15, 2011

Kisah Dongeng


Kisah Dongeng
Ku sedar ku tak seberapa
Jika dibanding mereka
Yang jauh lebih megah dari diri ini
Apa yang mampu ku berhias
Hanyalah hati yang ikhlas
Terpendam simpan untuk dia yang sudi
(korus)
Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela
Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja
Belum pernah ku merasakan
Dipeluk dalam dakapan
Eratnya melindungi jiwa rapuh ini
Sanubariku memerlukan
Kehadiran seorang teman
Tulus mencurah kasih sepenuh hati

Mood: Layan lagu2... Tibe2 je sronok m'upload lagu.... hehehe... 
Tuke tangat2 lagu ni,,, (^^)

Sajer2,,, Huu~

bila ada masa lapang ni,,, tringat kt blog yg lme x update ni,,,,hehe,,, b'sawang suda~.. biase la kn,,, sem dh stat,,, skg dh pnuh dgn kelas,,, projek lg,, quiz2,,, test2,,,, pe2 pn hadapilah dgn tenang n Chaiyok!!!!....


smpat lg upload2 gambar...hehehe... 

hatimu milikku


Pernahkah engkau hargai
Cintaku yang sejati
Pernahkah engkau mengerti
Akan diriku ini
Betapa hebatnya cintamu
Memberiku sejuta pilu
Betapa agungnya asmaramu
Membuatku terpaku
Di sisimu aku terdiam seribu bahasa
Di hatiku bergetar sejuta rasa
Namun sukar untuk aku meluahkan
Ku cinta padamu
Nafasku terhenti bila melihat dirimu
Terasa batas degupan jantungku
Mungkinkah hatimu milikku jua
Ku sayang padamu
Kan kuabadikan dikau
Suatu kenangan yang manis
Yang tak mungkin aku lupa
Untuk selamanya
Kan kucoretkan kenanganmu
Dalam sanubariku ini
Dapat jadi yang terindah
Di dalam hidupku ini
Bagai bahtera yang dilanda badai
Gelora cintamu
Mengoncang jiwaku
Berombak mencari
Daratan yang damai
Ohhh cintaku
Aku coretkan kenanganmu
Dalam sanubariku ini
Agar jadi yang terindah
Dalam hidupku ini

***suke lagu ni ... mmg fenomena...=)

July 22, 2011

FriDay!!!

Hari ini hari jumaat.... Esok tyme utk rest... Yay!!! hehehe....


B4 gi practical ari ni ,,, (^_^)

July 21, 2011

PraCtiCal!!!!

Today, mcm biasa.... menjalani practical seperti rakan2 seperjuangan yg lain... 4 weeks to Go!!! Go, g0, Go....

July 19, 2011

hai!!hai!!hai!!!

gadis flower2!!! 1st day b'blog,,, just nk isi2 masa yg ada,,, tetiba je tringin b'blog,,,, hehehe,,,, layan je laaa!! weee.... (^_^)