December 31, 2011

~Saat Magikal bersama LipIce~

Haiiii,,,,,

Hari ini,,, i nk b'cerita ttg "Anis & Lip Ice"... 

Knape Lip Ice? Bukan Lisa Surihani?? Aaron Aziz?? Haaaa~ 

Nk cerita pasal Lisa Surihani,, i x pergi pink party yg Lip Ice anjur kan baru2 ni... Kalu Aaron Aziz plak,,, x smpat lg nk jumpe wt masa ni... huuu~.. So,, i buat cerita i bersama Lip Ice... Lip Ice bukan sekadar Lip Ice tau!!.. Tp bg i, Lip Ice ni dh mcm tongkat sakti mcm cerita Harry Potter tu.. boleh bg magic (nk jgak kn magic2)...heee~... 

Namun,,, sbg seorg manusia biasa,,, kita x lari dr menghadapi pelbagai dugaan dan halangan... Lip Ice, sentiasa ada dikala suka dan duka bagi diri ini....=)

So,, i dpt idea nk buat entry ni,,, bila i tgk je page lip ice... ttg "saat magikal bersama lipice',, trus je memory i dgn lip ice ni menari-nari dalam ingatan...huuu~... I nk share dgn semua ttg pengalaman bersama lipice, the magical touch..!!!

Okay,, jom kita story2 tentang kehidupan seharian bersama lipice.... Frankly speaking, mmg x lengkap kalu sehari x pakai lipice ni... Sampai bile depan laptop utk buat assignment pn pakai lipice (supaya kekal segar & b'semangat utk membuat assignment)....heeee~
My favourite, lip ice sheer color yang ada perisa strawberry.... Mcm kanak2 yg ske mkn gula2 strawberry plak kn... tp mmg best.. kalau dh nk tinggal suku,,, confirm i dh ada standby yg baru...  smpai kwan2 i tgur,,, "anis ni kn,,, slalu beli lipice"... mane x nye,,, tiap2 hari pakai kan....

Anis & Lip Ice...

Saya pakai yang ini-....heee~


Pernah juga test x pkai lipice,, mmg wajah akan nmpak pucat... mest ada yang menegur, sbb gaya mcm x sihat kn.... bila i pakai je lipi ice ni... Tada!! boleh nmpak beza... jika nk lihat hasil nye... jom,, check it out!!!!...^_^

Wajah yg pucat tanpa calitan lip ice di bibir,, tp senyum ttp maintain..huuu~...


Saat Magikal: Segar & yakin b'sama lip ice... Yayyy!!!
Bukan setakat itu sahaja,,, Sekarang,, i nk tunjuk memory sepanjang zaman i dgn Lip Ice...

Lip Ice sentiasa ada ketika:~


B'riadah bersama rakan2..
Acara2 rasmi... 
Sentiasa ada walau di mana jua berada!!!^_^

Sekian sahaja....
Terima kasih kerna sudi membaca entry ini hingga ke akhirnya...




December 28, 2011

Diner SeMampan...

Hai,,,^_^

Ari ni i ada wt 2 entry kowt... rajin bebenor la pulak kn... haaa~.. tp x pe... layan je la k...heeee~

Setelah sekian lama x join dgn xtvt Sekretariat Mahasiswa Anak2 Pahang (SeMampan) yg dulu koi (koi merujuk kpd panggilan saya @ aku dalam salah satu bahasa org phg) active..heee~. akhirnye,,, smlm i join jgak satu majlis mkn malam yg SeMampan anjurkan.... 2 pn last min wt kputusan sbb kne tgk schedule jgak kn.... bz la kate kn... haaa~....

Yg besh dgn prog ni sbnr nye leh jmpe kwn2 yg biasa dgn kite tyme wt program dulu2... ada yg dh grad pn dtg join dinner ni... suka tangat2!!!

So,, mcm biasa,,, x perlu gebang bbyk... jom kte tgk skit gmbr smlm...


Kami...!!! heee~
~Atikah & Hafizah~
Sekian....huuuu~

~Wordless Wednesday~

December 26, 2011

Mr. F (part1)

haiii,,,

okay,,, hari ni i nk story ttg seorg jejaka....
haaa,,,, siapakah jejaka itu???

adakah dia seorg yg handsome? cute? ataupun seorg yang suka cover macho? Hahaha...

My Mr. F


Jejaka yg anda lihat di atas adalah,,,, seorg insan yg i bg nama dia kt cni Mr. F...
Baru la sesuai kn...hiii~..

Saje je i buat entry ttg Mr. F kt sni... 

Sbbb,,
Rindu la tuwww!!! heee~
Mr F b'aksi...^_^


Sekian,, terima kasih...





December 14, 2011

Around the World in One Hour!!!

dh lme dh x m'hupdate blog t'chenta... maklumlah,,,, gadis yg bz kn..haaahhaa~... disebabkan lame daku x m'hupdate... ini b'erti... b'lakulah sequence lambakan cerita....huuuhuuu~... tp,,,rasa2,, ari ni kita talking2 ttg international nite.... mmg besh mlm ni,,, boleh rasa mcm kite pegi ke sume negara dalam satu malam... (kau mampu!!)haa~ dan tagline yg kami guna pd malam itu...
(Around the World in One Hour!!!)...

cerita ini b'laku apabila kami sekawan mengambil gmbr dgn mana2 insan yg dtg nye dr luar negara dgn hanya mengambil masa sejam sebelum pulang... sangat la happening...YaaYYY!!!!.



da lecturer!!!

Jom amek gamba ngan Paris Hilton (bak kata Una...huuu~)

with IO's Director.. the beauty!!!.

Last but not least,,, i'm so happy malam tu sbb i dapat lucky draw...
Alhamdulillah... 

Akhir kata... thanxxx to International Office(IO) sbb ada kan majlis seperti ini...
Bukan sahaja kami dpt megenali budaya bangsa lain,, namun dapat merasa makanan tradisi mereka...
dan ini adalah satu pengalaman yang menakjubkan... Sekian..

p/s: credit to una for these awesome pictures...=)



December 04, 2011

Ateh d'UMP...

Yayy,,, ateh dtg UMP,,,
Ayat nk exited ajer kn..haa~.. knape perlu exited??.. Okay,,, sbb nye we all dpt jumpa, sembang2 n mkn sama2... lame tangat2 kte org x wt cm ni rmai2 (sbb msg2 bz dgn kehidupan msg2...huuu~)... Wlaupun smlm x de la sume adik bradik ada, tp x pe,,, utk sume, tgh plan kn...kn3... i liiikkeee!!!!

We all lebih setahun yg lepas....huuu~

We all semalam... haaa,,, ttp maintain kn!!!...hee~
Candid!!! Where's OMMA???...haha~

P'twemuan yg singkat...we all happy!!!... the conclusion is,,, ateh,, sila dtg  lg... heee~^_^..
Sekian,,,

December 02, 2011

Ombak Rindu~~~

Tajuk entry pn dh b'ombak2 kn...~~~~~,,, haaa~

Bila tgk tv, dgr radio psal cite ombak rindu jd filem,,, exited gler nk tgk...hee~... sbb aku suka bace novel ni,,sejak dr sekolah lg aku dh ada n bace novel ni...huu...
Sempena no0vel ni difilem kn,,, aku nk tgk mcm mana pulak cite ni di layarkan....

oleh sbb sgt teruja di situ,,, banyak persoalan yang b'legar2 di benak fikiranku....huuu~
Antaranya adalah...(soklan masuk xm ni.. Beware!!!....heee~..)

adakah sama plot cite nye dgn novel???
adakah pelakon nye membawakan watak sebijik mcm novel???
mcm mana latar cite ni?
n bla2??? huuu

Haaa,,, byk kn nk tau ni....
oleh sbb t'lalu byk persoalan yg filem ni perlu jawab kat aku...heeee~
Aku pn dgn happy nye ajak kwn2 yg nk ikut pegi tgk cite ni...
akhirnya,,, mekca dan ecah join,,,, Yayyy!!!
diorg ni pn ikot jgak novel ombak rindu ni.....

Ecah,, my classmate n schoolmate..hee~,, 

so,,, oleh kerana t'datang awal,,, we all decide pegi makan dolu,,,,,
besh2 makan,,, tgk2 dh t'lambat ckit masa utk movie,,, hahaha....
masuk2 je,,, movie dh stat bebrapa second....
tp x pe,,, smgt trus m'bara nk tgk cite ni....huuu~,,,

Layan punye layan,,, bg aku la kn,,,
besh jgak cite ni,,,
w'pun plot nye agak berbeze....
ada watak yg agak b'beza dr novel (tp x lari byk)...
tempat diorg b'lakon cantek.... !!!

pe2 pn,,, suka tgk Lisa Surihani b'lakon...
Comel,,, w'pun dia bwak watak antagonis.... (bak kate mekca,,, Lisa mcm Selena Gomez)..huuu...

Balik je dr tgk cite,,,
pengkritik filem telah memulakan tugas nye...
sebarang info,,, sila rujuk mekca...

Mekca,,, pengkririk tegar filem.... huu~
so mekca,,, READY!!!... hahaha

Tidak lengkap rasenye,, entry ini diakhiri tanpa gambar penulis...(nk jgak kn....hiii~)
Dengan ini mempersembah kn,,,,

Penulis merangkap driver di hari kejadian..^_^
Sekian....

December 01, 2011

December...

Hari ini hari khamis,,,,
1 December 2011...

Sekian ucapan untuk hari ini...hahaha....
Terima kasih....
Huuu~


Miss Floweryantzzz,,,Heee~...