December 31, 2012

Cuti-cuti Cinta 2012 (Part 4)

Assalamualaikum...


Hai,,,


Hari ni i gigih nk m'habiskan cerita cuti2 i ni...hehehe... Ye la kn,, nama cuti 2012.. Kena la habiskan dalam masa 2012 jugak... Baru gempak!!! Eh,, Gempak ker??hahaha... Apa2 je la... Yang penting i happy.... =)

Uoolllsss boleh refer link kt bawah utk part2 yg sblm nyer....heeeeee~

Cuti-cuti Cinta 2012 (Part 1)
Cuti-cuti Cinta 2012 (Part 2)
Cuti-cuti Cinta 2012 (Part 3)


So,,, berbalik kpd cerita cuti.. Kejap je pn kteorg cuti sama2. Adik dh nak balik dh... Apa2 pn,, seronok tangat... Alhamdulillah...(^_^)...

Keropok losong... Nyum3...heee~

Like sister, like brother...^_^

Adik and i...=)

Peace... (^_^)\/

Sekian...

Cuti-cuti Cinta 2012 (Part 3)

Assalamualaikum...


Hai,,,


Sekarang, i nk cerita lagi ttg Cuti2 malaysia i dgn fmly..

Uollsss boleh refer link kat bawah utk part2 yang sebelumnya.=)

Cuti-cuti Cinta 2012 (Part 1)
Cuti-cuti Cinta 2012 (Part 2)

Next destination,, weollss pegi Masjid Kristal... =)... Cantik sgt.. Tp x masuk pn Taman Tamadun Islam 2.. lain kali la pulak...hehehe... Lg pn,, my mom byk planning lain dh...huhuhuhu...

Bila weollsss smpai kat sini, ramai sgt pelancong yang dtg... X kira bangsa dan agama dtg ke sini... Masing2 mengkagumi akan masjid ini. Siap b'gambar sakan...heeeee~... Semoga suatu hari nanti, diberikan hidayah buat mereka. Amin... (^_^)

Ahlan Wasahlan fi Masjid Kristal...(^_^)


Abah & Umi... (^_^)

Bersama adik... =)

B'gambar lagi...hehehehe...

Adik... (^_*)

 Sekian...

December 30, 2012

Cuti-cuti Cinta 2012 (Part 2)

Assalamualaikum...


Hai,,,


Entry ini adalah continuation dari part yang sebelumnya Cuti-cuti Cinta 2012 (Part 1)... Okay, this part, i will cerita from the very beginning. Hehehe... Cerita ini bermula apabila parents i ambil i kt ump...huhuhu... Lepas 2, weolsss tunggu adik yang menaiki bas utk ke kuantan.. So, sementara tunggu2 tu, weollsss lepak2 dulu....Heee~.. Port lepak t'sebut adalah Taman Gelora.. I mcm biasa, sibok dok ambil gmbr, akibat flash dr camera i, ramai kapel2 yg berada di situ melarikan diri. Mybe diorg ingt i amek gmbr diorg kot...Hik3....

Mcm mana la kapel2 2 x scary,, i amek gmbr dr dlm kete dgn mcm2 gaya... Kalah reporter2 tau.hahaha.

Mana la bus yg adik naik ni....Huhuhuhu~
Nak dijadikan cerita, kebetulan weollss dok tunggu adik, tiba2, ada sekumpulan remaja b'motosikal... Siap angkat2 tayar motor lagi tengah2 jalan 2.. Ish3... Perlakuan yg sgt bahaya di situ.. I x smpt snap,, tp ni la tempat kejadian.

Org ktn kenal kot, gelap skit gmbr...heeee~
Keesokannya pulak, weollss b'tolak ke Terengganu... Terus ke rumah pengantin.. Umi and abah happy sgt dpt jumpa kwn2 lama mereka... Kebetulan pulak, jumpa jiran lama masa duduk Terengganu dulu.. Baik sgt mereka ni... Semoga ukhwah ini b'kekalan. Amin... ^_^

Smileee...Heeee~

Umi b'sama antara kwn2 nya yg hadir,, baik2 & mesra2 semuanya... =)


Kalau dh pegi wedding, harus la b'gmbr b'sama pengantin....heeeee~

Malamnya pulak, kami pergi ke satu tempat ni, x pasti la pulak namanya taman ni.. Dekat je dgn Pasar Payang, belakang kg. cina. Tempat ni,, ramai yg lepak...

Adik... =)

Colourful....^_^

Sekian...

First Giveaway by Shekechik

Assalamualaikum...


Hai,,,


Pada hari yang berbahagia ini,,, i nak join giveaway yang dianjurkan oleh Shekechik... Moh ramai2 kita join giveaway ni.. heeeeee~...

Uolssss just tekan je banner utk tau syarat2 nak join giveaway ni... =)... Syarat2 dia simple jer tau... baik korang join!!... Chewah,, promote abis-abisan ni (walaupun i x ramai followers,,huuuuuu~)


Here, i want to share a short story...

Kat sini i nk story2 cite i dgn SheKechik...heee~.. Alkisah nya,, bila first time weolls keluar bersama. Masa 2, i nk ambil IC baru i,, ye la kan... IC masih gmbr darjah 6... haahaha.. Thn 2013 ni dh nk masuk 24... Muda nyerr i...hik3.. Mmg x boleh lupa. dan2 jer masa weolls keluar hari 2 (24/12/2012),, hari kuantan and kawasan sewaktu dgn nyer banjir.. I ambil IC i kat Jabatan Pendaftaran dalam keadaan basah hampir separuh badan.. Dasyat sgt2...huh!! Hujan yg lebat, aliran air yg deras... perghhh... Otw balik pulak, T'sekat weolls dalam kesesakan akibat banjir, sampai kene b'henti and tanya sorg pak cik ni, jalan alternative utk kembali... Hahaha...

P/s: Experienced that i'll never forget, tgk IC je ingt SheKechik & banjir....Hahahaha

Sekian.

December 29, 2012

Aku Naik Rapid Kuantan... Hik3...

Assalamualaikum....


Hai...


Tanggal 28/12/2012, telah tercipta satu peristiwa sejarah... Apakah? Adakah ttg perkahwinan Apex & Leuniey? Owh,, tidak sama sekali...hik3.. Itu hanya sejarah antara mereka berdua.. Sejarah aku?? Haaa,, cite pasal aku naik bas rapid kuantan...Hahaha... Kecoh giler... mmg sejarah sgt kn... Biasalah,, first time naek,, free pulak tu... I likee!!!...heee~...

Okay.. Actually,, mmg i nk try naik bus ni,, ye la kn,,, menda baru,, kenapa tidak dicuba kan??heeee~... Lg pun, dh lama dh x de pengalaman naek bus dgn kwn2 pegi bandar. Rasanya, plg last tyme first year degree(2008)....huuuuu~... Satu bandar kuantan i dgn kwn2 boleh jalan kaki masa 2... Mmg hebat sgt2...hahaha.. Mmg x boleh lupa pengalaman 2... Terbaik!!!

Back to sejarah topic... Okay,, bila dh sambung master kat ump ni... ini lah kali pertama keluar menaiki bus dgn kwn2.. kebetulan diorg pun ambil master kt sini... so, boleh la keluar sama2...heeeeee~

Mula2,, i nk tunjuk tiang dulu... kat tiang ni la weollss tunggu bas dtg... ^_^



Candid: Rakan2 ku menunggu bus...hahaha

Anis & Ecah...^_^. (Farah survey tdg,, kteorg kecoh dok amek gmbr..hahaha).. 

Makan2... Celebrate birthday Atikah...=)

Kat dalam bus rapid...
Bila i naik bus ni, i siap ambil masa perjalanan... So,, ni apa yg i dpt dgn perjalan i... Jangan ingat semua bus sama tau.. mybe boleh delay @ cepat...

Otw pergi (UMP Gambang ke Terminal Makmur) = 1jam 20minit
Otw balik (Terminal makmur ke UMP Gambang) = 50 minit

Daripada apa yang i boleh conclude kat sini, bus ni ambil masa yang lama skit sbb masuk dlam kawasan Permatang Badak and keluar dkat simpang Sungai Isap. Tapi i okay jer...Ye la kn,, motif mmg utk jln2 n explore kemudahan baru ni... heeeeee~..

Sekian...

December 21, 2012

Cuti2 Cinta..2012 (Part 1)

Assalamualaikum....


Hai,

Setelah seminggu b'cuti, akhirnya,, i b'peluang m'update blog...hehehehe... Percutian i kali ni ke kuala terengganu (nant i cerita pnjg2..heeeee~) ... Lama x jalan2 di terengganu. Sbb sblm ni, i pernah tinggal di sini hampir 5 thn.. Rindu.. Kebetulan, nak menghadiri majlis perkahwinan di sana... So,, alang-alang menyeluk perkasam, biarlah sampai ke pangkal lengan (Okay adik2, begitu ye peribahasa kita pd hari ni.. Maksud cari sendiri.. Gitewww...hahahaa)..

First, otw ke ganu.. tiba2 i t'nampak sesuatu... Apakah??? Hanya Mr. F & seangkatan dengannya yg tau...hahahahaha

Misi m'cari rumah yg ada emoticon senyum ni.. Hebat3...haaaaa~

Dan tidak ketinggalan,, of course la i... ^_^

\(^_^)/

Sekian...


December 14, 2012

Test... Heeee~

Assalamualaikum...

Hai,


Hari ni rasa mcm nk update blog pulak... hehehe... I just nk story n share apa yg i buat beberapa jam yang lepas... Hari ni i jaga stdn test... Teringat pulak zaman2 i ambil test dulu... Ada satu fakta yg i nk bg kat sini.. B'dasar kan apa yang i lalui hari ni la...

"Apabila kita jawab test @ exam, kita akan rasa masa berlalu kejap je. Tapi, bila kita yang jaga exam, terasa lama masa b'lalu..."

Okay, theory ni, based on my first experiences jaga test stdns... Heeeee~

Oleh sbb i ni pelakon (pelakon la sgt...hahaha),,, at first i buat muka serius giler... semua mcm takut2 je.. Esp, yg b'niat utk meniru...hahahaha... Tapi, tembelang i pecah jugak,, (i x tau la i ni femes ke apa,,hahaha),, ada jugak yg kenal i,, n dia tahu la i ni jenis mcm mana.. Boleh pulak, tanpa segan silu tanya i jwpn...hahahaha.. walau bagaimanapun,, i x dpt bg jawapan.. sory dik,, akak ni wt keje and i x baca pn kertas soalan.. Takut nant ada tendency utk bg jwpn kn...hahahaha... Tp skali imbas, bila i tgk soalan yg adik 2 tanya, mcm kne wt material balance for the system to get the equation. All about chemical engineering...huhuhuhu~

I x amek la pulak gmbr semasa b'tugas,, tp this is my pic masa dh kat bilik dh pn... Heeee~


Serius!!!!

Sekian...

December 09, 2012

Gambar Saya.. Heeee~

Assalamualaikum.....


Hai...


Hari ni i just nk share beberapa expresi muka... Hahaha... Nmpak sgt x de keje nk wt..(walaupun kerja confirm2 b'timbun...hihihi).. Sekali-sekala....Heeeee~

Okay,, this pics was taken by using webcam..... Sementara i siap awal skit... Awal sikit je pun,,, tp still sempat...hahaha....






Expressions di atas hanyalah saja2... hehehehe....

Actually,,, td i dinner dgn kwn2 i... Byk perkara yg i n kwn2 i discus...Ye la kn, lama x jumpa n cerita pasal update msg2...hehehehe.... 

Sekian...

December 07, 2012

Mr. F (Part 6)

Assalamualaikum...

Hai...

Hari ni i nk story2 skit ttg Mr. F...
We're just having a short moment together...hehehe...
So, here i want to share some pics...

Actually, it was a last minute planning.. After i'm having my breakfast, i received a call from Mr. F. hehehee...
So, we met. ^_^. Habis cerita....huhuhuhu



Mr.F ckp2, i snap2...hahaha

Miss K & Mr. F
Adik2 Mr. F...=)


Sekian...^_^

December 03, 2012

Wanita

Assalamualaikum...


Hai...


Wanita, KRU... I sudah jatuh cinta dengan lagu ni... ^_^.... Best sangat lagu ni.....

Enjoycceeee....



Sekian...

December 01, 2012

December

Assalamualaikum....


Hai...


Just a short and might be a boring post for today. Huuu~ (Well,, i izz soo boringgsss. Yet, i've so many thgs to do. Mybe i've been focusing on one thg for today.. I've to submit it tommorow!!).

Finally, it's December 2012. Remind me lot of things happened sepanjang tahun ni.. So, adakah my goals all achieved?? Chewah...haaha. (Just a random thought pops up in a beautifulll day...huuuuuu~...)

It's me... :)

Sekian...

November 27, 2012

Durian Crepe...

Assalamualaikum....


Hai...


Hari ni i nk share pasal makanan... Durian crepe...Hehehehe~

Durian crepe in the room!!!huhuhuhu~


As weollsss know,,, skg ni tgh hot pasal durian crepe... Ye la kn,, bkak apa2 je,, mest ada jugak terselit cerita ttg durian crepe ni... Ada yang teringin, tp x tau nk cari kt mana... Mcm kt tmpt i ni,, kne tmpah dulu...  Couples day lpas 2 baru dapat...huhuhu...

Thanxx to my rumet & her friend's. Sblm ni, i ada ckap kt dia.. Teringin la nk rasa menda ni... Ye la kn,,, nmpk mcm best je.. Akhirnya, dia pn order la. Smlm baru dapat... Mmg best pn... And, i baru dapat tau yang mende ni bkn setakat durian je yang ada,,, mango crepe, strawberry crepe, kiwi crepe and othrs... Creative btol diorang ni invent sumthg new & deliciousss...

So here, i want to present the cross structure of durian crepe i ate yesterday... Gitewww...haha

Crepe structure...


Bila i tilik2 (masa ni i x tgk lagi resipi dia...huhu).. The 1st layer is crepe, 2nd layer whipping cream & 3rd layer isi durian.. Then,, i google tgk resipi... Yayyy,,, apa yg i teka betol... hahaha.... Bila i nk try wt menda ni?? Nant la,,, i kn masih kt hostel.. Tunggu i balik rumah dulu...heeee~


Sekian...

November 26, 2012

Kami...

Assalamualaikum....


Hai...


Bila dh duduk saje sambil2 cari journal ni (tamo kenang m'sia kalah ngan singapore..huhuhu),,, belek2 la gmbr kt dlm laptop ni... Rupa2 nya,, ada entry yg t'tinggal... hahaa... Sepatutnya peristiwa ni berlaku bulan 6 @ 7 lagi...huhuhu... Kalau x silap masa ni kami ambil short course... Ada yang ambil autocad,, dan i ambil microsoft project...heehehe~... Alhamdulillah.. LULUS!!!!... Sbb kalu mintak kerja & kita certified (lulus), ada la nilai tmbah dalam resume kita nant... ( Byk kisah pahit manis nk dapat ke lulus ni....hahaha)... Biarlah i & mereka2 yang t'libat saja yang tahu...huhuhu....

Tyme ni weollss kuar makan2... Ye la,,, baru habis degree kan... Mana la tahu lepas ni x jumpa dh, ada kerjaya masing... Tyme 2 sedih kot... Siap pegi karok lagu Salam Terakhir lagi... Terakhir la sgt...hahaha.. Last2,, empat2 ni ambil master skali and still kat UMP... Tp mereka b'tiga ambil coursework (blajar dlm kelas & hv to kejar pointer... Passing mark 70% uolllsss) and i pulak ambil research... Susah dh nk mcm dulu.. Sbb jadual x sama... Tp dekat & hari2 boleh je jumpa....heeee~..

So,, i nk tempek kt sini beberapa gmbr weollss....

Otw ke ktn... Dan2 je tyme ni jammm... Leh snap gmbr clear giteww...huhuhu

Aisyah & Atikah

Niza & Anis...

Okay,,, ni hari lain pulak... Tp stilll dlm pd masa yg sama... So,, i masukkan skali...heeee~

Aisyah, Niza & Atikah.. (i yg jd photographer)
Anis... (mereka jd photographer i,,,hahaha)
Kami... :)


Sekian,,,
Miss the precious moments, but i hv to look forward for the brightest future... ^_^





November 24, 2012

Kad Pelajar...

Assalamualaikum...


Hai...


This is the 2nd post for today...heee~... i'm sooo diligent to show off my new metric card...hahaha, exited dpt kad pelajar.. Exited kah?? Hik3... Setelah 23 hari b'gelar pelajar,, akhir nye,, dpat jgak metric card sbg master stdn...huhuhuhu...


Yang warna biru ni,,, kad pelajar i masa degree... 4 thn i guna kat ni nk excess library, jabatan hal ehwal pelajar & lain2.. (tgk kad pun dh luntur warna...haha)...

Yang merah pulak,, kad pelajar yang i guna sekarang. Baru je amek gmbr minggu lepas (16/11/12), smlm i pegi ambil kat Institut Pengajian Siswazah (IPS)... Kuyu la pulak mata...hahaha.. Dan bila i tilik2 gmbr ni,, mcm dh tembam pulak... Ish,,, x boleh jadik ni... Hv to lose weight immediately!!!Haaaa~...


Sekian,,,
Coretan harianku sbg seorang pelajar...:)

Hujung Minggu Aku...

Assalamualaikum....

Hai...


Sempena hujung minggu ni,,,, i just nk share satu gambar... Huuu... Satu je ke? Of course la..Hik3...

Alangkah indahnya dapat lepak2 mcm ni... Tp,, i ada mission yg lebih besar untk dicapai & kini duduk mengadap Miss Lappy and bermesra dengan journal2...heeee~



Tetiba rasa mcm nk mengarang...huhuu.. So,, topic hari ni... Cinta!!!... Seringkali yang keluar dari kotak pemikiran kita apabila berbicara tentang cinta ialah cinta kepada boyfriend & girlfriend. Tapi jangan dilupa cinta kepada Yang Maha Pencipta, ibu bapa, adik beradik, family....

Endless Love Stories...
Cinta kepada Yang Maha Pencipta...
Cinta kepada ibu dan bapa...
Cinta kepada keluarga...
Cinta kepada bakal ehem3... (Mr. F.. ILY & Happy Anniversary... terlebih suda...haha)

Just a short reminder for me myself & others...

With love,
Anis

November 14, 2012

Hafizah's Wedding...

Assalamualaikum,,,

Hai...


Hari ni pagi2 i update blog... heeee~... Kerajinan yang tidak terhingga selepas tidak dapat melelapkan mata walaupun pelbagai usaha dilakukan...huhu...

So,,, apabila berpeluang m'update blog ni,,, i nak cita ttg perkahwinan Hafizah a.k.a Fiza (nama glamour beliau)...hihihihi... Sebenarnya majlis ni bertarikh 3/10/12,, tapi tak berpeluang nk update... sbb i bz dengan study i skg... Minggu lepas x menang tangan i setlekan application utk scholarship. Minggu ni, Alhamdulillah,, dapat focus untuk cari literature review sbb banyak cuti kan...hehehe...

Okay,,, b'balik kepada cite Fiza ni... I kenal Fiza ni masa first year degree kt ump.. We all sama class till final year... Walaupun i satu matriculation dgn dia, tp i dapat tau bila dh satu class kt ump, biasala, matriculation collage kan besar (menunjukkan betapa rajin nyer i study kt matrik dulu..hihihi)...  Kebetulan pulak,,, rumah Fiza ni x jauh dr rumah i... So, dgn gigih nyer, i dgn my mom pegi umah Fiza hari 2 slpas attend wedding di tempat yang berlainan..

Nak dijadikan cerita pulak,, tyme i sampai dalam jam 3 ptg,, kwan2 i yang datang dr ump (kbetulan diorg smbg master skali, diorg dtg satu kete) dh otw balik... So, x de la gmbr i dgn mereka... I pn smpt snap 2 keping gmbr je dgn pengantin... Biasala,,, Pengantin kan bz and hot... Beratur i nak amek gmbr dgn pengantin ni...hhehehe...

Selamat Pengantin Baru Fiza. Semoga berkekalan dan bahagia hingga ke syurga. Amin...


Anis & Fiza

Bersama pengantin,, Sama cantik, Sama padan... ^_^

Sekian...

November 11, 2012

Master...


Assalamualaikum...

Hai,,,


Now, it has been a week being a postgraduate student. I'm too busy arranging my schedule and hoping to complete my master study less than 2 years. Amin.

I'm now pursuing Master of Chemical Engineering and do my research all alllll allllll the time... (* I think Miss Lappy is getting tired by looking at me all the time. Perhaps, i have to take a nap..hik3)

Once upon a time.....


October 21, 2012

Konvo (Part 2)

Assalamualaikum....

Hai...


Hari ni dah genap seminggu anis grad... Cpat nyer la masa b'lalu....
So,, hari ni anis nk share gambar2 sempena konvo...heeee~
Dan hari ni dh genap 3 bulan aku bergelar Graduan Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan Kimia...
InsyaAllah... Akan kembali b'gelar pelajar Master... Seronok jd stdn ni... heee~...

Entry hari ini adalah gambar semata-mata...hik3....

On Stage: Junjung Kasih Tuanku Canselor... :)









Sekian...