July 30, 2012

Eppendorf...^_^

Assalamualaikum....

Hai,,,

Today,,,  I would like to share about my younger brother participation in Eppendorf Competition... Heeee~... Let's join the competition...=)... The prizes are really awesome and hope he'll get the 1st prize... Trip to Hamburg, Shanghai or New York... Amin...^_^

http://www.eppendorf.com/int/index.php?action=products&contentid=1&catalognode=88879&productpage=50&iurl=gallery/8d75f262c0a1c9df3fa100b836e09b37

Together shine the world with happiness....\^_^/

Mr. F (Part 5)

Assalamualaikum....

Hai...

Hari ni I ada special post utk Mr. F.... Heeee~

Sempena tanggal 30 July 2012... Maka Mr. F is getting older.. Haahaa...

Selamat ulang tahun kelahiran dear...=)...
Semoga dipanjang kan umur dan dimurah kn rezki...

~^_^~

Mr. F...=)

Sekian...

July 28, 2012

Ceritera Bawang Putih...

Assalamualaikum....

Hai,,,,

Hari ni i nk story2 skit experience i berada di perantauan selama 3 hari (Kecoh je kan,, 3 hari je pownn)... Hahaha,,,,

"Eh,,, 3 hari je ker??"

"Ya,,, 3 hari sahaja...=P... Hik3..."

Berada di perantauan hanyalah untuk mencari pengalaman,,,
Demi menambah skill2 tertentu...
Antaranya,,,,

1. Communication
2. Leadership
3. Dan lain2 lagi..... Heeee~

Bila dh duduk jauh dgn fmly kejap,,huhu,, So,, kne la prepare pelbagai perkara... Lagi2 time bulan puasa kan...

Actually i nk cerita pengalaman i membeli barangan dapur utk prepare makanan sahur... Malash nk kuar semata2 utk b'sahur... So,, i just beli je la kan barang yang byk digunakan utk memasak... Heee~..

Nk dijadikan cerita,,, i memberikan tugas utk diri sendiri utk membeli bawang putih @ nama omputih nyer garlic (kwn2 yang lain beli barang lain...Hahaha,,,)... 


Berikut adalah perbualan antara I and Ayu apabila nak beli bawang putih tersebut;;;;

Situasi 1...

Anis: Ayu,,, mana yerk tmpat letak bawang putih ni?
Ayu: Kat situ Kak Anis!!! ( Exited jumpa bawang putih,,,hahaha)
Anis: Ala Ayu,, kecik2 la bawang putih ni... Kene amek byk ni!!! (Dengan nada yang serius sambil pergi ambil plastik, kemudian,,,,,)

Situasi 2...

Anis: Ayu,,, tolong pilih kan bawang putih ni, nmpak macam x berapa cantik la...heeee~
Ayu: Okay kak!!!...
Anis: Satu,,, Dua,,, Okay... Cukup...
Ayu: Haaa~.. Boleh timbang ke ni?? ( Terpinga2,, sbb i ambil hanya dua labu bawang putih yang kecik...hahaha... Beria-ria mintak tolong Ayu pilih...)
Anis: Boleh Ayu,,, akak dah biassa wt mcm ni....Hahaha... (Kalau besar,,, kompom 1 je i amek....Haha... Biasa la kan,, org bujang...Huuuu~)

Rasa cemas Ayu berakhir apabila bawang putih yang dipilih berjaya ditimbang.... Tada~~~

Hasilnya~ Heeee~


Motif sangat kan i cerita pasal bawang putih ni... Haaa~...
Moral of the story,,, belilah barangan mengikut keperluan.... Janganlah berlebihan dan membazir... Biasalah kan,,, bulan puasa ni... Nampak je makanan besh kat bazar,, rasa mcm nk ambil semua....Hohoho....

~Berbelanjalah Mengikut Keperluan~^_^~

Sekian...





July 16, 2012

Cahaya...

Assalamualaikum....

Hai...

Kali ini i telah menghupdate belog ini secara betubi-tubi... Yeah!!!... Huuu~.... Apabila menghadap journal yang bertimbun,,, Berehat sebentar.... Ni bukan setakat sebentar punyer rehat ni,,, dah beberapa kali rehat sebentar dah ni... Hahaha...

Td,,, layan matluthfi punyer video... Lampu tandas rosak tajuknya...

Ya betol,,, kita perlukan pencerahan terhadap apa yang berlaku di sekeliling kita dan bukanlah menghukum tanpa usul periksa.... Begitu juga dengan apa yang kita lakukan... Perlulah telus, jitu, suci dan murni... Gitewww...

Jom layanzzz,,,,



Sekian saja...=)

Sahabat...^_^

Assalamualaikum....

Hai...

Hari ni i nk story2 ttg kawan2 & sahabat...

Kawan2 kita adalah insan yang paling dekat dengan kita selain family... Lebih2 lagi yang dah biasa tinggal di asrama2 di sekolah, kolej2 kediaman di universiti mahupun menyewa bersama rakan seperjuangan demi menuntut ilmu dan lain2 lagi... Mmg setiap hari la kita akan mengadap muka2 yang sama kan... Huuu~...

Untuk mendapat rakan @ sahabat di saat susah dan senang bukanlah senang...  Alhamdulillah... Sepanjang berkawan ni,,, Semuanya baik2 belaka... Gaduh2 manja, saling usik mengusik & pura2 merajuk adalah perkara biasa...^_^... Sory tau kwn2 kalau i ada wt salah silap dgn uollzzzz... Dh nk dkat raya ni...( Kepala ingt raya jer kan,,, puasa pn x lagi...hahaha~).. So,, i nk minx maaf kalau ada salah silap...=)...

Kadang2, ada jgak terpikir,,, betapa childish nyer la masa dolu2.. mmg tyme 2 budak2 lg kan...hahaha... (tp skg masih muda remaja tau...)... Hehu....

So,,, skg i nk share dgn uolzzz gmbar i dgn kwn2 i....Heee~

Anis & Syafiqah... (4 thn yg lpas)..  
Bila ingt2 balik,,, syafiqah ni antara kawan terlama i la... I knal dia masa darjah 1 lagi tau... Lama kan3.. I heart you dear.. Sayang ketat2 (Haha,,, Tibe2 expresi syg yang sgt over kan... Oppa, Oppa.. Ni dah lari tajuk ni..!!! Hewww). Pelbagai peristiwa la b'laku antara kiteorg... Ada yang happy,, sedih n mcm2 lagi... Biasa la tu kan... "Persahabatan seperti memasak kari,,, pelbagai rempah ratus yang perlu diisi,,, So,,, jadilah kari" Ambek kau,, engineer punyer pantun yang x berapa nk ada kerat... Haha~...

Actually, beberapa bulan lepas,,, semua content dalam hard disc i hilang and unfortunately hilang terus.. So,, i hilang segala gmbar2 kesayangan i,,, sbb tu dlm blog kesayangan i ni ada gambar2 baru jer... Kalu ada gmbr lama pun,, i minx ehsan la dari kwan2 i yang ada join prog2 yang sama dgn i...huuu~..

Tp,,, gmbr ni satu2 nya gambar i dengan Syafiqah yang i terjumpa bila i belek2 smula dalam pendrive lama i... X sia2 i x transfer cntent dlm pendrive ni ke hard disc i kan.. (X nk mengaku kemalashan yang melanda..Haha..)..

Okay... Next,,,,

KMPK 07/08... TB30... =)

Kawan2 saya... LOVE...
Kawan2 saya....^_^

Adik Beradik MPP... Sayang Semua...=)

A long Journey... (China)..^_^ 
Sebenarnya ramai lagi kwn2 i yang i x masukkan di sini (byk gmbar hilang.. Sob3)... Walau bagaimanapun (ayat skema yang i slalu guna time meeting dolu2...) saya sayang semua kawan2 saya and adik beradik mpp acik (Acik=nama panggilan/manja utk i dalam adik beradik mpp)... Chewah... (T'blushing pulak...Huk3)...

Sekian sahaja...=) 

July 15, 2012

Untuk Dia... Hey,,,^_^

Assalamualaikum....

Hai,,,,

Hari ni i nk share video music yang Sooo Cute....^_^
So,,, Let's Layan.... Heee~




Sekian...


July 04, 2012

Sesaat Kau Datang...^_^

Assalamualaikum....

Hai...

Tajuk entry dah mcm tajuk lagu pulak kan... Simbolik Giteewww...Hahaha

Sesaat kau datang yang dimaksudkan di sini bukanlah sesaat datangnya pujaan hati yang terchenta,,, Huuu~.. Sebaliknya datang nya alunan lagu "Sesaat Kau Datang" setiap kali kami bersama. Tidak kira semasa menaiki kereta, tgh mkn kt kdai & kt bilik pn lagu ni boleh keluar... Heeee~.. (Giler b'hantu lagu ni..=p)... Pe2 pn nasib baik best dgr lagu ni... So,, x sia2 radio n tv main kn lagu "Sesaat Kau Datang"...^_^...

Okay,,, hari ni,,, i dgn kwn2 telah melakukan sesi photoshot sempena hari2 terakhir di UMP sebelum bermula dgn kerjaya masing2 di luar sana... (Sedih pulak...=(...).. InsyaAllah,, ada rezeki,, kita jumpa lagi lepas ni...=)...

So,, x perlu bicara pnjg lebar... Kini,,, tiba sudah masanya,, untuk kita melihat gambar2 hasil photoshot b'sama sahabat terchenta... Heeee~

Anis...
L.O.V.E.
Thinking of ??? Ehem3...

Mmmmmmmm~...^_^

Haaaaaa!!!!!

Waaaaaaa!!!!
Confuse & Happyyy??? Huuuu~ 

Kita kat mana ni??? Haaaa~

Spies Girlsss.... Haaa~

Propa tangat2...Part 1 ...Hahahaha~

Propa tangat2....Part 2 ..Hahahaha~
Wait for me GIRLSSS!!!! Huuuu~


Sekian ....=)