July 28, 2012

Ceritera Bawang Putih...

Assalamualaikum....

Hai,,,,

Hari ni i nk story2 skit experience i berada di perantauan selama 3 hari (Kecoh je kan,, 3 hari je pownn)... Hahaha,,,,

"Eh,,, 3 hari je ker??"

"Ya,,, 3 hari sahaja...=P... Hik3..."

Berada di perantauan hanyalah untuk mencari pengalaman,,,
Demi menambah skill2 tertentu...
Antaranya,,,,

1. Communication
2. Leadership
3. Dan lain2 lagi..... Heeee~

Bila dh duduk jauh dgn fmly kejap,,huhu,, So,, kne la prepare pelbagai perkara... Lagi2 time bulan puasa kan...

Actually i nk cerita pengalaman i membeli barangan dapur utk prepare makanan sahur... Malash nk kuar semata2 utk b'sahur... So,, i just beli je la kan barang yang byk digunakan utk memasak... Heee~..

Nk dijadikan cerita,,, i memberikan tugas utk diri sendiri utk membeli bawang putih @ nama omputih nyer garlic (kwn2 yang lain beli barang lain...Hahaha,,,)... 


Berikut adalah perbualan antara I and Ayu apabila nak beli bawang putih tersebut;;;;

Situasi 1...

Anis: Ayu,,, mana yerk tmpat letak bawang putih ni?
Ayu: Kat situ Kak Anis!!! ( Exited jumpa bawang putih,,,hahaha)
Anis: Ala Ayu,, kecik2 la bawang putih ni... Kene amek byk ni!!! (Dengan nada yang serius sambil pergi ambil plastik, kemudian,,,,,)

Situasi 2...

Anis: Ayu,,, tolong pilih kan bawang putih ni, nmpak macam x berapa cantik la...heeee~
Ayu: Okay kak!!!...
Anis: Satu,,, Dua,,, Okay... Cukup...
Ayu: Haaa~.. Boleh timbang ke ni?? ( Terpinga2,, sbb i ambil hanya dua labu bawang putih yang kecik...hahaha... Beria-ria mintak tolong Ayu pilih...)
Anis: Boleh Ayu,,, akak dah biassa wt mcm ni....Hahaha... (Kalau besar,,, kompom 1 je i amek....Haha... Biasa la kan,, org bujang...Huuuu~)

Rasa cemas Ayu berakhir apabila bawang putih yang dipilih berjaya ditimbang.... Tada~~~

Hasilnya~ Heeee~


Motif sangat kan i cerita pasal bawang putih ni... Haaa~...
Moral of the story,,, belilah barangan mengikut keperluan.... Janganlah berlebihan dan membazir... Biasalah kan,,, bulan puasa ni... Nampak je makanan besh kat bazar,, rasa mcm nk ambil semua....Hohoho....

~Berbelanjalah Mengikut Keperluan~^_^~

Sekian...





No comments:

Post a Comment