November 27, 2012

Durian Crepe...

Assalamualaikum....


Hai...


Hari ni i nk share pasal makanan... Durian crepe...Hehehehe~

Durian crepe in the room!!!huhuhuhu~


As weollsss know,,, skg ni tgh hot pasal durian crepe... Ye la kn,, bkak apa2 je,, mest ada jugak terselit cerita ttg durian crepe ni... Ada yang teringin, tp x tau nk cari kt mana... Mcm kt tmpt i ni,, kne tmpah dulu...  Couples day lpas 2 baru dapat...huhuhu...

Thanxx to my rumet & her friend's. Sblm ni, i ada ckap kt dia.. Teringin la nk rasa menda ni... Ye la kn,,, nmpk mcm best je.. Akhirnya, dia pn order la. Smlm baru dapat... Mmg best pn... And, i baru dapat tau yang mende ni bkn setakat durian je yang ada,,, mango crepe, strawberry crepe, kiwi crepe and othrs... Creative btol diorang ni invent sumthg new & deliciousss...

So here, i want to present the cross structure of durian crepe i ate yesterday... Gitewww...haha

Crepe structure...


Bila i tilik2 (masa ni i x tgk lagi resipi dia...huhu).. The 1st layer is crepe, 2nd layer whipping cream & 3rd layer isi durian.. Then,, i google tgk resipi... Yayyy,,, apa yg i teka betol... hahaha.... Bila i nk try wt menda ni?? Nant la,,, i kn masih kt hostel.. Tunggu i balik rumah dulu...heeee~


Sekian...

November 26, 2012

Kami...

Assalamualaikum....


Hai...


Bila dh duduk saje sambil2 cari journal ni (tamo kenang m'sia kalah ngan singapore..huhuhu),,, belek2 la gmbr kt dlm laptop ni... Rupa2 nya,, ada entry yg t'tinggal... hahaa... Sepatutnya peristiwa ni berlaku bulan 6 @ 7 lagi...huhuhu... Kalau x silap masa ni kami ambil short course... Ada yang ambil autocad,, dan i ambil microsoft project...heehehe~... Alhamdulillah.. LULUS!!!!... Sbb kalu mintak kerja & kita certified (lulus), ada la nilai tmbah dalam resume kita nant... ( Byk kisah pahit manis nk dapat ke lulus ni....hahaha)... Biarlah i & mereka2 yang t'libat saja yang tahu...huhuhu....

Tyme ni weollss kuar makan2... Ye la,,, baru habis degree kan... Mana la tahu lepas ni x jumpa dh, ada kerjaya masing... Tyme 2 sedih kot... Siap pegi karok lagu Salam Terakhir lagi... Terakhir la sgt...hahaha.. Last2,, empat2 ni ambil master skali and still kat UMP... Tp mereka b'tiga ambil coursework (blajar dlm kelas & hv to kejar pointer... Passing mark 70% uolllsss) and i pulak ambil research... Susah dh nk mcm dulu.. Sbb jadual x sama... Tp dekat & hari2 boleh je jumpa....heeee~..

So,, i nk tempek kt sini beberapa gmbr weollss....

Otw ke ktn... Dan2 je tyme ni jammm... Leh snap gmbr clear giteww...huhuhu

Aisyah & Atikah

Niza & Anis...

Okay,,, ni hari lain pulak... Tp stilll dlm pd masa yg sama... So,, i masukkan skali...heeee~

Aisyah, Niza & Atikah.. (i yg jd photographer)
Anis... (mereka jd photographer i,,,hahaha)
Kami... :)


Sekian,,,
Miss the precious moments, but i hv to look forward for the brightest future... ^_^





November 24, 2012

Kad Pelajar...

Assalamualaikum...


Hai...


This is the 2nd post for today...heee~... i'm sooo diligent to show off my new metric card...hahaha, exited dpt kad pelajar.. Exited kah?? Hik3... Setelah 23 hari b'gelar pelajar,, akhir nye,, dpat jgak metric card sbg master stdn...huhuhuhu...


Yang warna biru ni,,, kad pelajar i masa degree... 4 thn i guna kat ni nk excess library, jabatan hal ehwal pelajar & lain2.. (tgk kad pun dh luntur warna...haha)...

Yang merah pulak,, kad pelajar yang i guna sekarang. Baru je amek gmbr minggu lepas (16/11/12), smlm i pegi ambil kat Institut Pengajian Siswazah (IPS)... Kuyu la pulak mata...hahaha.. Dan bila i tilik2 gmbr ni,, mcm dh tembam pulak... Ish,,, x boleh jadik ni... Hv to lose weight immediately!!!Haaaa~...


Sekian,,,
Coretan harianku sbg seorang pelajar...:)

Hujung Minggu Aku...

Assalamualaikum....

Hai...


Sempena hujung minggu ni,,,, i just nk share satu gambar... Huuu... Satu je ke? Of course la..Hik3...

Alangkah indahnya dapat lepak2 mcm ni... Tp,, i ada mission yg lebih besar untk dicapai & kini duduk mengadap Miss Lappy and bermesra dengan journal2...heeee~



Tetiba rasa mcm nk mengarang...huhuu.. So,, topic hari ni... Cinta!!!... Seringkali yang keluar dari kotak pemikiran kita apabila berbicara tentang cinta ialah cinta kepada boyfriend & girlfriend. Tapi jangan dilupa cinta kepada Yang Maha Pencipta, ibu bapa, adik beradik, family....

Endless Love Stories...
Cinta kepada Yang Maha Pencipta...
Cinta kepada ibu dan bapa...
Cinta kepada keluarga...
Cinta kepada bakal ehem3... (Mr. F.. ILY & Happy Anniversary... terlebih suda...haha)

Just a short reminder for me myself & others...

With love,
Anis

November 14, 2012

Hafizah's Wedding...

Assalamualaikum,,,

Hai...


Hari ni pagi2 i update blog... heeee~... Kerajinan yang tidak terhingga selepas tidak dapat melelapkan mata walaupun pelbagai usaha dilakukan...huhu...

So,,, apabila berpeluang m'update blog ni,,, i nak cita ttg perkahwinan Hafizah a.k.a Fiza (nama glamour beliau)...hihihihi... Sebenarnya majlis ni bertarikh 3/10/12,, tapi tak berpeluang nk update... sbb i bz dengan study i skg... Minggu lepas x menang tangan i setlekan application utk scholarship. Minggu ni, Alhamdulillah,, dapat focus untuk cari literature review sbb banyak cuti kan...hehehe...

Okay,,, b'balik kepada cite Fiza ni... I kenal Fiza ni masa first year degree kt ump.. We all sama class till final year... Walaupun i satu matriculation dgn dia, tp i dapat tau bila dh satu class kt ump, biasala, matriculation collage kan besar (menunjukkan betapa rajin nyer i study kt matrik dulu..hihihi)...  Kebetulan pulak,,, rumah Fiza ni x jauh dr rumah i... So, dgn gigih nyer, i dgn my mom pegi umah Fiza hari 2 slpas attend wedding di tempat yang berlainan..

Nak dijadikan cerita pulak,, tyme i sampai dalam jam 3 ptg,, kwan2 i yang datang dr ump (kbetulan diorg smbg master skali, diorg dtg satu kete) dh otw balik... So, x de la gmbr i dgn mereka... I pn smpt snap 2 keping gmbr je dgn pengantin... Biasala,,, Pengantin kan bz and hot... Beratur i nak amek gmbr dgn pengantin ni...hhehehe...

Selamat Pengantin Baru Fiza. Semoga berkekalan dan bahagia hingga ke syurga. Amin...


Anis & Fiza

Bersama pengantin,, Sama cantik, Sama padan... ^_^

Sekian...

November 11, 2012

Master...


Assalamualaikum...

Hai,,,


Now, it has been a week being a postgraduate student. I'm too busy arranging my schedule and hoping to complete my master study less than 2 years. Amin.

I'm now pursuing Master of Chemical Engineering and do my research all alllll allllll the time... (* I think Miss Lappy is getting tired by looking at me all the time. Perhaps, i have to take a nap..hik3)

Once upon a time.....