December 31, 2012

Cuti-cuti Cinta 2012 (Part 4)

Assalamualaikum...


Hai,,,


Hari ni i gigih nk m'habiskan cerita cuti2 i ni...hehehe... Ye la kn,, nama cuti 2012.. Kena la habiskan dalam masa 2012 jugak... Baru gempak!!! Eh,, Gempak ker??hahaha... Apa2 je la... Yang penting i happy.... =)

Uoolllsss boleh refer link kt bawah utk part2 yg sblm nyer....heeeeee~

Cuti-cuti Cinta 2012 (Part 1)
Cuti-cuti Cinta 2012 (Part 2)
Cuti-cuti Cinta 2012 (Part 3)


So,,, berbalik kpd cerita cuti.. Kejap je pn kteorg cuti sama2. Adik dh nak balik dh... Apa2 pn,, seronok tangat... Alhamdulillah...(^_^)...

Keropok losong... Nyum3...heee~

Like sister, like brother...^_^

Adik and i...=)

Peace... (^_^)\/

Sekian...

Cuti-cuti Cinta 2012 (Part 3)

Assalamualaikum...


Hai,,,


Sekarang, i nk cerita lagi ttg Cuti2 malaysia i dgn fmly..

Uollsss boleh refer link kat bawah utk part2 yang sebelumnya.=)

Cuti-cuti Cinta 2012 (Part 1)
Cuti-cuti Cinta 2012 (Part 2)

Next destination,, weollss pegi Masjid Kristal... =)... Cantik sgt.. Tp x masuk pn Taman Tamadun Islam 2.. lain kali la pulak...hehehe... Lg pn,, my mom byk planning lain dh...huhuhuhu...

Bila weollsss smpai kat sini, ramai sgt pelancong yang dtg... X kira bangsa dan agama dtg ke sini... Masing2 mengkagumi akan masjid ini. Siap b'gambar sakan...heeeee~... Semoga suatu hari nanti, diberikan hidayah buat mereka. Amin... (^_^)

Ahlan Wasahlan fi Masjid Kristal...(^_^)


Abah & Umi... (^_^)

Bersama adik... =)

B'gambar lagi...hehehehe...

Adik... (^_*)

 Sekian...

December 30, 2012

Cuti-cuti Cinta 2012 (Part 2)

Assalamualaikum...


Hai,,,


Entry ini adalah continuation dari part yang sebelumnya Cuti-cuti Cinta 2012 (Part 1)... Okay, this part, i will cerita from the very beginning. Hehehe... Cerita ini bermula apabila parents i ambil i kt ump...huhuhu... Lepas 2, weolsss tunggu adik yang menaiki bas utk ke kuantan.. So, sementara tunggu2 tu, weollsss lepak2 dulu....Heee~.. Port lepak t'sebut adalah Taman Gelora.. I mcm biasa, sibok dok ambil gmbr, akibat flash dr camera i, ramai kapel2 yg berada di situ melarikan diri. Mybe diorg ingt i amek gmbr diorg kot...Hik3....

Mcm mana la kapel2 2 x scary,, i amek gmbr dr dlm kete dgn mcm2 gaya... Kalah reporter2 tau.hahaha.

Mana la bus yg adik naik ni....Huhuhuhu~
Nak dijadikan cerita, kebetulan weollss dok tunggu adik, tiba2, ada sekumpulan remaja b'motosikal... Siap angkat2 tayar motor lagi tengah2 jalan 2.. Ish3... Perlakuan yg sgt bahaya di situ.. I x smpt snap,, tp ni la tempat kejadian.

Org ktn kenal kot, gelap skit gmbr...heeee~
Keesokannya pulak, weollss b'tolak ke Terengganu... Terus ke rumah pengantin.. Umi and abah happy sgt dpt jumpa kwn2 lama mereka... Kebetulan pulak, jumpa jiran lama masa duduk Terengganu dulu.. Baik sgt mereka ni... Semoga ukhwah ini b'kekalan. Amin... ^_^

Smileee...Heeee~

Umi b'sama antara kwn2 nya yg hadir,, baik2 & mesra2 semuanya... =)


Kalau dh pegi wedding, harus la b'gmbr b'sama pengantin....heeeee~

Malamnya pulak, kami pergi ke satu tempat ni, x pasti la pulak namanya taman ni.. Dekat je dgn Pasar Payang, belakang kg. cina. Tempat ni,, ramai yg lepak...

Adik... =)

Colourful....^_^

Sekian...

First Giveaway by Shekechik

Assalamualaikum...


Hai,,,


Pada hari yang berbahagia ini,,, i nak join giveaway yang dianjurkan oleh Shekechik... Moh ramai2 kita join giveaway ni.. heeeeee~...

Uolssss just tekan je banner utk tau syarat2 nak join giveaway ni... =)... Syarat2 dia simple jer tau... baik korang join!!... Chewah,, promote abis-abisan ni (walaupun i x ramai followers,,huuuuuu~)


Here, i want to share a short story...

Kat sini i nk story2 cite i dgn SheKechik...heee~.. Alkisah nya,, bila first time weolls keluar bersama. Masa 2, i nk ambil IC baru i,, ye la kan... IC masih gmbr darjah 6... haahaha.. Thn 2013 ni dh nk masuk 24... Muda nyerr i...hik3.. Mmg x boleh lupa. dan2 jer masa weolls keluar hari 2 (24/12/2012),, hari kuantan and kawasan sewaktu dgn nyer banjir.. I ambil IC i kat Jabatan Pendaftaran dalam keadaan basah hampir separuh badan.. Dasyat sgt2...huh!! Hujan yg lebat, aliran air yg deras... perghhh... Otw balik pulak, T'sekat weolls dalam kesesakan akibat banjir, sampai kene b'henti and tanya sorg pak cik ni, jalan alternative utk kembali... Hahaha...

P/s: Experienced that i'll never forget, tgk IC je ingt SheKechik & banjir....Hahahaha

Sekian.

December 29, 2012

Aku Naik Rapid Kuantan... Hik3...

Assalamualaikum....


Hai...


Tanggal 28/12/2012, telah tercipta satu peristiwa sejarah... Apakah? Adakah ttg perkahwinan Apex & Leuniey? Owh,, tidak sama sekali...hik3.. Itu hanya sejarah antara mereka berdua.. Sejarah aku?? Haaa,, cite pasal aku naik bas rapid kuantan...Hahaha... Kecoh giler... mmg sejarah sgt kn... Biasalah,, first time naek,, free pulak tu... I likee!!!...heee~...

Okay.. Actually,, mmg i nk try naik bus ni,, ye la kn,,, menda baru,, kenapa tidak dicuba kan??heeee~... Lg pun, dh lama dh x de pengalaman naek bus dgn kwn2 pegi bandar. Rasanya, plg last tyme first year degree(2008)....huuuuu~... Satu bandar kuantan i dgn kwn2 boleh jalan kaki masa 2... Mmg hebat sgt2...hahaha.. Mmg x boleh lupa pengalaman 2... Terbaik!!!

Back to sejarah topic... Okay,, bila dh sambung master kat ump ni... ini lah kali pertama keluar menaiki bus dgn kwn2.. kebetulan diorg pun ambil master kt sini... so, boleh la keluar sama2...heeeeee~

Mula2,, i nk tunjuk tiang dulu... kat tiang ni la weollss tunggu bas dtg... ^_^



Candid: Rakan2 ku menunggu bus...hahaha

Anis & Ecah...^_^. (Farah survey tdg,, kteorg kecoh dok amek gmbr..hahaha).. 

Makan2... Celebrate birthday Atikah...=)

Kat dalam bus rapid...
Bila i naik bus ni, i siap ambil masa perjalanan... So,, ni apa yg i dpt dgn perjalan i... Jangan ingat semua bus sama tau.. mybe boleh delay @ cepat...

Otw pergi (UMP Gambang ke Terminal Makmur) = 1jam 20minit
Otw balik (Terminal makmur ke UMP Gambang) = 50 minit

Daripada apa yang i boleh conclude kat sini, bus ni ambil masa yang lama skit sbb masuk dlam kawasan Permatang Badak and keluar dkat simpang Sungai Isap. Tapi i okay jer...Ye la kn,, motif mmg utk jln2 n explore kemudahan baru ni... heeeeee~..

Sekian...

December 21, 2012

Cuti2 Cinta..2012 (Part 1)

Assalamualaikum....


Hai,

Setelah seminggu b'cuti, akhirnya,, i b'peluang m'update blog...hehehehe... Percutian i kali ni ke kuala terengganu (nant i cerita pnjg2..heeeee~) ... Lama x jalan2 di terengganu. Sbb sblm ni, i pernah tinggal di sini hampir 5 thn.. Rindu.. Kebetulan, nak menghadiri majlis perkahwinan di sana... So,, alang-alang menyeluk perkasam, biarlah sampai ke pangkal lengan (Okay adik2, begitu ye peribahasa kita pd hari ni.. Maksud cari sendiri.. Gitewww...hahahaa)..

First, otw ke ganu.. tiba2 i t'nampak sesuatu... Apakah??? Hanya Mr. F & seangkatan dengannya yg tau...hahahahaha

Misi m'cari rumah yg ada emoticon senyum ni.. Hebat3...haaaaa~

Dan tidak ketinggalan,, of course la i... ^_^

\(^_^)/

Sekian...


December 14, 2012

Test... Heeee~

Assalamualaikum...

Hai,


Hari ni rasa mcm nk update blog pulak... hehehe... I just nk story n share apa yg i buat beberapa jam yang lepas... Hari ni i jaga stdn test... Teringat pulak zaman2 i ambil test dulu... Ada satu fakta yg i nk bg kat sini.. B'dasar kan apa yang i lalui hari ni la...

"Apabila kita jawab test @ exam, kita akan rasa masa berlalu kejap je. Tapi, bila kita yang jaga exam, terasa lama masa b'lalu..."

Okay, theory ni, based on my first experiences jaga test stdns... Heeeee~

Oleh sbb i ni pelakon (pelakon la sgt...hahaha),,, at first i buat muka serius giler... semua mcm takut2 je.. Esp, yg b'niat utk meniru...hahahaha... Tapi, tembelang i pecah jugak,, (i x tau la i ni femes ke apa,,hahaha),, ada jugak yg kenal i,, n dia tahu la i ni jenis mcm mana.. Boleh pulak, tanpa segan silu tanya i jwpn...hahahaha.. walau bagaimanapun,, i x dpt bg jawapan.. sory dik,, akak ni wt keje and i x baca pn kertas soalan.. Takut nant ada tendency utk bg jwpn kn...hahahaha... Tp skali imbas, bila i tgk soalan yg adik 2 tanya, mcm kne wt material balance for the system to get the equation. All about chemical engineering...huhuhuhu~

I x amek la pulak gmbr semasa b'tugas,, tp this is my pic masa dh kat bilik dh pn... Heeee~


Serius!!!!

Sekian...

December 09, 2012

Gambar Saya.. Heeee~

Assalamualaikum.....


Hai...


Hari ni i just nk share beberapa expresi muka... Hahaha... Nmpak sgt x de keje nk wt..(walaupun kerja confirm2 b'timbun...hihihi).. Sekali-sekala....Heeeee~

Okay,, this pics was taken by using webcam..... Sementara i siap awal skit... Awal sikit je pun,,, tp still sempat...hahaha....






Expressions di atas hanyalah saja2... hehehehe....

Actually,,, td i dinner dgn kwn2 i... Byk perkara yg i n kwn2 i discus...Ye la kn, lama x jumpa n cerita pasal update msg2...hehehehe.... 

Sekian...

December 07, 2012

Mr. F (Part 6)

Assalamualaikum...

Hai...

Hari ni i nk story2 skit ttg Mr. F...
We're just having a short moment together...hehehe...
So, here i want to share some pics...

Actually, it was a last minute planning.. After i'm having my breakfast, i received a call from Mr. F. hehehee...
So, we met. ^_^. Habis cerita....huhuhuhu



Mr.F ckp2, i snap2...hahaha

Miss K & Mr. F
Adik2 Mr. F...=)


Sekian...^_^

December 03, 2012

Wanita

Assalamualaikum...


Hai...


Wanita, KRU... I sudah jatuh cinta dengan lagu ni... ^_^.... Best sangat lagu ni.....

Enjoycceeee....



Sekian...

December 01, 2012

December

Assalamualaikum....


Hai...


Just a short and might be a boring post for today. Huuu~ (Well,, i izz soo boringgsss. Yet, i've so many thgs to do. Mybe i've been focusing on one thg for today.. I've to submit it tommorow!!).

Finally, it's December 2012. Remind me lot of things happened sepanjang tahun ni.. So, adakah my goals all achieved?? Chewah...haaha. (Just a random thought pops up in a beautifulll day...huuuuuu~...)

It's me... :)

Sekian...