December 29, 2012

Aku Naik Rapid Kuantan... Hik3...

Assalamualaikum....


Hai...


Tanggal 28/12/2012, telah tercipta satu peristiwa sejarah... Apakah? Adakah ttg perkahwinan Apex & Leuniey? Owh,, tidak sama sekali...hik3.. Itu hanya sejarah antara mereka berdua.. Sejarah aku?? Haaa,, cite pasal aku naik bas rapid kuantan...Hahaha... Kecoh giler... mmg sejarah sgt kn... Biasalah,, first time naek,, free pulak tu... I likee!!!...heee~...

Okay.. Actually,, mmg i nk try naik bus ni,, ye la kn,,, menda baru,, kenapa tidak dicuba kan??heeee~... Lg pun, dh lama dh x de pengalaman naek bus dgn kwn2 pegi bandar. Rasanya, plg last tyme first year degree(2008)....huuuuu~... Satu bandar kuantan i dgn kwn2 boleh jalan kaki masa 2... Mmg hebat sgt2...hahaha.. Mmg x boleh lupa pengalaman 2... Terbaik!!!

Back to sejarah topic... Okay,, bila dh sambung master kat ump ni... ini lah kali pertama keluar menaiki bus dgn kwn2.. kebetulan diorg pun ambil master kt sini... so, boleh la keluar sama2...heeeeee~

Mula2,, i nk tunjuk tiang dulu... kat tiang ni la weollss tunggu bas dtg... ^_^



Candid: Rakan2 ku menunggu bus...hahaha

Anis & Ecah...^_^. (Farah survey tdg,, kteorg kecoh dok amek gmbr..hahaha).. 

Makan2... Celebrate birthday Atikah...=)

Kat dalam bus rapid...
Bila i naik bus ni, i siap ambil masa perjalanan... So,, ni apa yg i dpt dgn perjalan i... Jangan ingat semua bus sama tau.. mybe boleh delay @ cepat...

Otw pergi (UMP Gambang ke Terminal Makmur) = 1jam 20minit
Otw balik (Terminal makmur ke UMP Gambang) = 50 minit

Daripada apa yang i boleh conclude kat sini, bus ni ambil masa yang lama skit sbb masuk dlam kawasan Permatang Badak and keluar dkat simpang Sungai Isap. Tapi i okay jer...Ye la kn,, motif mmg utk jln2 n explore kemudahan baru ni... heeeeee~..

Sekian...

No comments:

Post a Comment