May 31, 2013

CITREX 2013 Medals...

Assalamualaikum...


Hai...


This is fifth blog post for today... I think i am sooo diligent...hikhikhik... Kebetulan, banyak pulak yang i nak cerita hari ni. Nak dijadikan cerita, hari ni i dah dapat sijil dan medal untuk Creation, Innovation, Technology & Research Exposition 2013 (CITREX 2013). Heeee....

Alhamdulillah. Untuk CITREX tahun ni dapat dua medal. Satu silver and satu bronze. Syukur. :)...

Dan, untuk pertama kalinya, i berkemampuan untuk membeli medal. hehehe.... Sebab biasanya kalau menang, lecturer akan dapat medal tu. So, researchers yg lain, kena beli medal untuk diri sendiri. Kalau nak la. Kalau x nk, just beli sijil, sudah mencukupi.... :)...

Bagi yang x mengetahui, bila masuk pertandingan macam ni, hanya satu sijil dan medal yang akan diberikan kepada pemenang. So, kalau nak simpan untuk diri sendiri, kena beli sendiri. At first, i blur2 jugak. tapi apabila sudah beberapa kali join, i dah paham. Beginilah caranya.

So, jom tengok medal pertama yang i beli...hehehe

Baldu biru...hehehe :)

The medals.... ^_^

Silver medal... ^^

Bronze medal... ^^

Sekian...


Buku Resepi....

Assalamualaikum...


Hai...


Entry yang ke empat untuk hari ni... Hahaha... ni dh kira cover habis untuk bulan lima ni... Hentam je la labu... Asalkan setiap kenangan diabadikan di dalam blog ni... hehehe...

Ada satu masa tu, kat universiti i ada buat karnival. So, dalam karnival ni, ada jual buku, such novels, islamic books, motivational books, recipe books and others. But, out of all type of books available, i am really exited to explore recipe books...

Guess what i got for myself??? hehehe...


Buku resepi citarasa malaysia... hehehe... Ada banyak negeri. Tapi untuk beginner macam i, belajar sikit-sikit dulu. Untuk permulaan, i beli yang pantai timur sbb i duduk kt pantai timur...heeee~... Nak dijadikan cerita, buku resepi negeri pahang x de la pulak...hehehe... X pe la. Nanti cari lagi..hehe. So, i ambil dulu yg terengganu & kelantan... Pe2 pn boleh la i belajar makanan tradisi and original orang ganu... Kan Mr. Taufik kan???Hehehehe... 

Okay, bila i nak masak ni??? You all jangan tanya...hahaha... Oleh kerana i duduk di asrama. Nak masak susah sikit... Tapi, tengok la nanti. kalau i masak. Of course i akan kecoh-kecohkan... Hahaha... Kepochi sgt kan... Whatever la... At least, keinginan untuk belajar memasak & memasak itu ada.. Kan3..huhuhuhu....

Sekian...

Selamat Pengantin Baru Hidayah!!! ^^

Asslamualaikum....


Hai...


Hari ni i marathon update blog...hahaha... Selagi berkesempatan.... Sebab selama ni i busy... Oleh sebab pagi ni ada seminar, continuation dari seminar semalam, so i boleh rehat jap... Jap jer la....hehehe

So, 25 May yang lepas, i attend wedding kawan i dari zaman kecik2 lagi. Dari tadika tau i kawan dengan hidayah ni... Antara kawan terlama i la....^^

Hidayah, Selamat Pengantin Baru. Semoga Bahagia hingga ke syurga. Amin.... (^_^)

Beautiful Hidayah!!!^^
Terasa rendah pulak bila berdiri sebelah hidayah ni....hihihi... I tak sempat nak ambil gambar banyak2... Lg pun, dan2 jer i siap ambil gambar dengan pengantin. Rombongan lelaki sampai... Such a perfect time for me untuk melihat pasangan pengantin yang sama cantik sama padan ini. I'm happy for you, dear... :)

Sekian...

Thank you The Red Lip Blush....

Assalamualaikum...


Hai...


Sebelum berakhirnya May 2013... I nak wish thank you to The Red Lip Blush sebab anjurkan Giveaway dan juga diumumkan sebagai pemenang. So, sebagai winner, i telah diberikan satu set make up...hehehe... I like.. Comel je tau... ^^

Here it is...

Ala2 purse... Mmg handy... Nak bawak mana2 pn senang... ^^

Ni bahagian dalam. Comel kn... Complete....heeee
Setelah kita dapat set make up mcm ni... Kita perlulah mencuba.... Walaupun!!! Walaupun i x reti sgt nk makeup2 ni... Hahaha... X salah mencuba... Okay, ni adalah first trial.... hihihihi...

Tada,,, x nmpak sgt kn... Light2 jer...huhuhu

Poyo2.... Isi minyak pn harus control... hahaha
Sekian...

Majlis Risik Along Firdaus & Kak Hanis...^^

Assalamalaikum...

Hai...


Setelah seberapa lama, baru i sempat untuk update ttg majlis risik ni. Majlis ni berlangsung pada 18/5/13. Majlis serba ringkas. Tapi jamuan makan agak besar la sbb parents kak hanis nak pegi umrah cuti sklh ni... So, sekali arung la jadi nyer....huhuhu....

Oleh sbb kami dari pihak lelaki, so at first aunty i call pihak perempuan. Nak tahu mcm mana perancangan untuk majlis ni. Kalau korang tengok mesti dah mcm bertunang kan. Tapi, adat family kak hanis, merisik ala2 bertunang. Lepas tu, bertunang pulak pada hari nikah. So, along and kak hanis akan bergelar tunang dalam beberapa jam sebelum bergelar suami isteri... Chewahhhh!!!.. X sabar nak tunggu majlis diorang ni...

So,,, jom kita tgk gmbr....

Kak Hanis yg comel... ^^

Kak Hanis disarung cincin....hehehe

Tikah, Kak Hanis & i.... :)
Huwaaaa,,, i nampak besar di sini...huhuhu... Kak hanis is so kurussss... Soooo jealous you know....hahaha...

Cup cakes...
As you can see,, Along's pictures is not available in here. Hanya namanya saja... Nenek Kak Hanis x bagi mereka bergambar bersama. Tak diketahui la pulak kenapa... ^^

Last, but not least, my family... Masa ni baru lpas seminggu abah terjatuh masa jogging. Terlanggar skru khemah yang mencacak tu. Tempat lain abah dah alert. X sangka ada jugak yang lain. Alhamdulillah. Sudah semakin elok...(^_^)

Abah & i...^^

Abah & Umi...^^

Umi & i...^^

Sekian...

May 17, 2013

Happy Teacher's Day to Mr. Taufik

Hai,,,

Assalamualaikum....


Walaupun lewat sehari, i still nk buat proper wish to Mr. Taufik sempena hari guru... Semoga impian Mr. Taufik menjadi nyata. Amin...^^

Abam aka Abang Tembam di masa kurusnya.... Oppppssss!!!Hihihi


Sekian....