October 30, 2013

Saya Bertugas!!!!

Assalamualaikum....


Hai....


Kali ni pulak, i nak cerita tentang pengalaman apabila bertugas sebagai pembantu felo... Ini semalam punya cerita...huhuhu... Nak dijadikan cerita. semalam, ada dua pelajar sakit... Pada hari yang sama dan di tempat yang berbeza. Ni gambar i dengan picing masa sampai kt htaa. Dua2 pembantu felo yang perlu selesaikan tugas... Huhuhu... Muka cing dah penat sgt tu....huuuuuu


Kes Pertama:

Adik ni dia x sihat. Tapi dia merasakan jika dia pergi lari2 @ bejogging, dia akan mengeluarkan peluh, lantas, pulih dari rasa tidak sihat itu. Namun, apa yang diinginkan tidak berlaku. Yang berlaku adalah sebaliknya. Dia mengalami kekejangan di separuh badan belah kanan... I dengan kawan i plak yang kena handle problems ni... Masing2 tangan keras...hahaha... Orang pusat kesihatan dh ajar cara2 nak handle. Tapi malangnya. Keadaan student ni di luar jangaan. So, kami bawak la dia ke pusat kesihatan. Setelah diuruskan oleh pegawai bertugas. Tidak lama kemudian segalanya selesai... alhamdulillah...


Kes Kedua:

Adik yang sorang lagi ni pulak. Appendix pecah... Kesian dia. Kena operate smlm jugak. Fmly dia jauh... Kawan yang menemankan pelajar yang sakit, naik ambulans sama2. Masa nak balik tiada sesiapa yang dapat membantu untuk ambil rakan ini pulang ke ump. So, ini salah satu part dr kerja pembantu felo jugak. ambil student dari hospital. So, smlm, kul 10 mlm, bertolak dari ump pergi htaa.. Sampai htaa, balik semula ump... dah dekat pukul 12 baru sampai bilik.

Panjang betol penceritaan kes2 yang berlaku ni kn... huhuhu... Actually, this is the first time i have to face this kind of situation. Sbb sebelum ni, yang berlaku hanyalah, student teringgal kunci dan perkara2 yang dapat diselesaikan dengan segera.. Inilah yang dikatakan cabaran...


Sekian...



No comments:

Post a Comment