November 29, 2013

Konvensyen Pelaburan Bioteknologi Negeri Pahang 2013...

Assalamualaikum...


Hai,,,


Banyak betol post i hari ni... Hahaha... Untuk post yang ke tiga ni, i akan cerita tentang i join Konvensyen Pelaburan Bioteknologi Negeri Pahang 2013. Sangat seoronok. Boleh timba banyak pengalaman baru. Event ni dibuat di Zenith Hotel (14 November 2013).

Event ni sangat bagus, sebab ia menerangkan akan kepelbagaian cabang dalam sektor bioteknologi. Ada juga yang menawarkan projek2 untuk diusahakan dan juga peluang2 pekerjaan. ^^


Anis... :)

Convention... 
Us.... ^^
Sekian...

First Time Masuk Stadium Darul Makmur...

Assalamualaikum...


Hai,,,


Apabila usia telah menginjak 24 tahun, inilah kali pertama masuk ke Stadium darul Makmur...Huhuhu... Itu pun sempena Hari Peladang tempoh hari dan juga pada masa yang sama ada sambutan sempena Pahang menang Piala Malaysia...^^

So, apa lagi. Gunakan kesempatan yang telah diberi. masuk stadium pun free... And, here we are....



Sekian sahaja... ^^

Hari Peladang 2014 @ Kuantan...

Assalamualaikum...


Hai,,,


Sebenarnya, Hari Peladang ni diadakan di Kuantan awal November tempoh hari. Namun, baru sekarang i dapat share pasal experiences masa kat sini... hehehe

It was fun. I dengan kawan2 lama jugak la kat sini. Hehehe... Mula2, kitorang pergi ke booth MARDI. Dekat sini, kebetulannya pulak masa kami masuk, kami dijemput untuk mendengar talk daripada pihak MARDI. Jadi, tanpa mengecewakan pihak yang menjemput, kami pun masuk la tempat untuk dengar talk tu... Dan,,, talk yang kami dengar sangat lah berguna untuk kami dan juga sesiapa yang mendengarnya. It was about khasiat limau kasturi dan juga madu kelulut.

After talk, kami pergi tengok booth2 yang ada semasa hari peladang ni... Seronok. Sbb leh tgk menda2 yang cantik, rare and of course, untuk menambah pengetahuan kami tentang pelbagai perkara.

Design reban ayam... Masa ni kat booth Mardi...

Kulit kayu manis yang sangat besar dan panjang...

Buah nangka.... ^^

Pokok orkid...

Booth2 masa Hari Peladang...

Booth Risda... Siap amek gambar dengan pokok getah...haha

Nenas No.1...huhuhu

Lovely friends and Nenas..... hehehe

Sibuk sangat masuk contest...hahaha
Masa dekat Hari Peladang ni, banyak sangat organisasi yang join. So, diorang bukan sahaja buat exhibition, diorang ada jugak buat contest untuk pelawat2 yang datang kat booth... So, apa lagi. Masuk banyak2 contest selagi boleh... Heeeee.... dan,,, surprisingly, i menang. Teka berat buah kelapa sawit. Hahaha... Dan gambar di bawah merupakan price giving ceremony (Alhamdulillah)... heeeeee....

Menang... Yayyy!!!
Dan inilah hasil daripada jalan2 kat Hari Peladang tempoh hari. ^^

Barang2...heeee...

Hadiah.... heeeee.... Alhamdulillah... ^^

Hadiah juga... Baja pokok kelapa sawit... ^^
Sekian sahaja... ^^

Pics credit to: Asma 

November 25, 2013

Melawat Handsome Baby, Abdullah Azzam... ^^

Assalamualaikum...


Hai...


Last weekend, i dengan kawan2 pergi melawat baby, his name is Abdullah Azzam. Azzam was born on 3rd October 2013 at 4pm. So, last Saturday, he was just 51 days old. Oppsss,,, banyak sangat cerita pasal Azzam, nanti ummi nya jelous pulak...hahaha... Azzam adalah anak pertama kak long (atikah) dan suaminya... Tahniah kak long. I'm happy for you... ^^


Azzam, the handsome boy... :)
Azzam dan ummi Azzam(kak long)...^^
Sepanjang visit, most of the time, Azzam was sleeping. So, aunties have no choice... We took pictures of Azzam while he's in deep sleep. Hahhaha...

Mamacik & Azzam... ^^ 

Sorry Azzam, mamacik nk jugak try pegang Azzam.hehehe... And, i did it... Yahoooo... Walaupun, agak kekok di situ... hahaha... Apa2 pn, azzam kelihatan macho dalam pangkuan i...hehehe....



Bila dah datang rumah kak long ni, destinasi yang wajib dikunjungi ialah pantai... Jalan beberapa langkah je, dh boleh sampai pantai yang sangat landai... Cantik.... ^^... So, bila dah ada kat pantai yang cantik,,, haruslah ambil gambar kan... heeeee~

Mirror2... View yang sangat cantik... ^^ (no filter)

Sekian sahaja lawatan aunties ke rumah Azzam. Semoga Azzam menjadi anak yang soleh... Amin...^^


November 22, 2013

6 Tahun Sudah... ^^

Assalamualaikum...


Hai....


Pejam Celik, Pejam Celik, Tengok2 tarikh hari ni, 22/11/13... And it is our's 6th Anniversary ... Alhamdulillah... In Sha Allah. Semoga perhubungan ini akan terus melangkah ke peringkat seterusnya. Doa2 kan... Amin... ^^

And, here i show you the first picture of us, taken during our matriculation days.


Mr. Taufik was soooo slim back then.. heeee... I sajer x nk letak gambar Mr. Taufik yang sekarang. Malu katanya... Oppppsssss.... Hahaha....

Sekian... ^^

November 03, 2013

Pahang Menang Piala Malaysia 2013!!!

Assalamualaikum....


Hai...


Hari ini dalam sejarah... Pahang menang Piala Malaysia 2013. Setelah sekian lama menanti. Alhamdulillah.. Tengok live streaming sahaja... X de television kat sini... Sob3.... Huuu...

Satu perlawanan yang penuh debaran... Heeeee....

This is Pantai Timur... Peace... (^_^)\/

Sekian...

Gara-gara Nak Tengok Cerita Thor: The Dark World...

Assalamualaikum....


Hai...


Haaaaa... Tengok tajuk yang panjang ni pun, pasti ada kisahnya kn...heeeee.... Oleh sbb nk sgt tengok cerita ni, sanggup awal2 beli tiket online...hehehe... Dan, percaturan kami betol... Semalam, di kuantan, tersangat ramai rakyat kuantan pergi bercuti ke mall... hujung2 minggu pulak tu kan.... huhuhu....

Nasib baik we all keluar awal dh... Nak cari parking...berkurun jugak lerrr... hahaha... Okay, gambar kat bawah ni masa cari parking....

Kereta siap beratur atas bukit ni... Gara2 nk cari parking... huhu
Then, yang kat bawah ni pulak, masa naik escalator... You all can see betapa ramainya dan crowded nye mall di sekitar kuantan semalam... Huhuhuhu....

See... Betapa ramainya rakyat kuantan... hehehehe
Kalau la we all x beli tiket kt bawah ni awal2, nampak gaya nya, x tau bila boleh tengok cerita Thor ni... Sampai je kt dpn GSC... Beratur panjang orang nk beli tiket movie... Huuuuuuuuu~

Tiket movie kami...^^
Selesai tengok movie, sambil2 tunggu Farhana membayar barang shopping beliau... I duduk2 dulu.. sambil termenung dan bergambar... Thank to photographer, SheKechik... heeeeeeeee....

Termenung jap... Memikirkan????Heeeee...
 Lpas dah cari semua barang2 yang diperlukan... Sebelum balik, ambil gambar dulu... huuuuu....

Anis and Farhana....

Anis and Asma...
Setelah sampai tempat yang dituju, apa lagi. Rehat2 la.... ^^

Sekian...

Thor: The Dark World...

Assalamualaikum....


Hai...


Bila i dengar je Thor dh tayang, berkobar kobar nk tgk citer tu... So, bila dh berkobar-kobar, kita tengok aje la...heeee... Lebih2 lagi sekarang ni kn cuti...hihihihihi....

Here, our self print ticket... Gigih okay...^^

Thor: The Dark World...

Overall citer ni best... Kelakar... Cerita ni pasal Thor and the geng nak pastikan kesejahteraan sembilan bintang daripada penjahat2... Dan akhirnya??? Haaaa... Tu korang kena tengok sendiri... Heeeee....

Sekian....