November 29, 2013

Hari Peladang 2014 @ Kuantan...

Assalamualaikum...


Hai,,,


Sebenarnya, Hari Peladang ni diadakan di Kuantan awal November tempoh hari. Namun, baru sekarang i dapat share pasal experiences masa kat sini... hehehe

It was fun. I dengan kawan2 lama jugak la kat sini. Hehehe... Mula2, kitorang pergi ke booth MARDI. Dekat sini, kebetulannya pulak masa kami masuk, kami dijemput untuk mendengar talk daripada pihak MARDI. Jadi, tanpa mengecewakan pihak yang menjemput, kami pun masuk la tempat untuk dengar talk tu... Dan,,, talk yang kami dengar sangat lah berguna untuk kami dan juga sesiapa yang mendengarnya. It was about khasiat limau kasturi dan juga madu kelulut.

After talk, kami pergi tengok booth2 yang ada semasa hari peladang ni... Seronok. Sbb leh tgk menda2 yang cantik, rare and of course, untuk menambah pengetahuan kami tentang pelbagai perkara.

Design reban ayam... Masa ni kat booth Mardi...

Kulit kayu manis yang sangat besar dan panjang...

Buah nangka.... ^^

Pokok orkid...

Booth2 masa Hari Peladang...

Booth Risda... Siap amek gambar dengan pokok getah...haha

Nenas No.1...huhuhu

Lovely friends and Nenas..... hehehe

Sibuk sangat masuk contest...hahaha
Masa dekat Hari Peladang ni, banyak sangat organisasi yang join. So, diorang bukan sahaja buat exhibition, diorang ada jugak buat contest untuk pelawat2 yang datang kat booth... So, apa lagi. Masuk banyak2 contest selagi boleh... Heeeee.... dan,,, surprisingly, i menang. Teka berat buah kelapa sawit. Hahaha... Dan gambar di bawah merupakan price giving ceremony (Alhamdulillah)... heeeeee....

Menang... Yayyy!!!
Dan inilah hasil daripada jalan2 kat Hari Peladang tempoh hari. ^^

Barang2...heeee...

Hadiah.... heeeee.... Alhamdulillah... ^^

Hadiah juga... Baja pokok kelapa sawit... ^^
Sekian sahaja... ^^

Pics credit to: Asma 

No comments:

Post a Comment