April 11, 2017

Berjalan Jalan di Pulau Pangkor (Part Perbelanjaan)

Assalamualaikum...


Hai...


Hujung minggu lepas, kebetulan sudah sampai di Lumut, Taufik and i decide untuk pergi ke Pulau Pangkor. Alhamdulillah. Kami pergi sehari jer. Pergi pagi. Balik petang. Hanya bersiar siar. Ada la 2 kali pusing Pulau Pangkor. Hehe... X main permainan air. Sbb dgn anak kecil & cuaca agak panas.

The view..... ^^

Us... Dalam kereta sewa di Pulau Pangkor... Hehe

Untuk entry kali ni. I decide nak share perbelanjaan masa di Pulau Pangkor. Mana tahu boleh jadi rujukan untuk sesiapa yang nak pergi ke Pulau Pangkor. Okay. Ini detailnya.

Perbelanjaan:

Tiket feri: RM14.00/seorang (Pergi dan balik)
Sewa kereta: RM80.00/sehari
Sewa motor: RM40.00/sehari
Laksa goreng: RM3.00 satu pinggan

Okay. Ni je la perbelanjaan kasar masa kt sana. Kami ambil kereta untuk pengangkutan sebab ada anak kecil kan. Kalau pergi dengan kawan2 @ honeymoon. Naik motor lagi syokk...hehehe... Tapi apa2 pun terpulang pada pilihan uolllssss kan... ^^

Kalau pergi ke pangkor. X sah kalau x makan laksa goreng kan. Uolsss patut try. Sedappp!!!

Laksa goreng

Laksa goreng ni. I beli dekat Pulau Pangkor. Bungkus. Makan di hotel. Hehehe...

Okay. Next entry. I cerita tempat tempat yang kami pergi pula..


Sekian...

No comments:

Post a Comment